Sadržaj s oznakom: Torinsko platno

U ekskluzivnom intervjuu za ChurchPOP, glumac i komičar Rob Schneider najavio je projekt na kojem je radio zadnjih pet godina: film o Torinskom platnu.

Profesor sveučilišta u Padovi, Giulio Fanti, kazao je kako vjeruju da imaju točan prikaz Isusa kako je izgledao za svoga boravka na zemlji.

Peruanski umjetnik “Walt Wizard” otkriva za Aleteiu detalje svog najnovijeg remek-djela: hiperrealističnog kipa Isusa.

Torinsko platno neprestano plijeni pozornost što vjernika što znanstvenika. U listopadu prošle godine u Salamanci je otvorena izložba pod engleskim naslovom "The Mystery Man" ("Tajanstveni čovjek").

Razum i činjenice dokazuju a tolika čudesa potvrđuju:

Preko platna na kojem je ostavio sliku svoje Muke – Isus je dopustio da uvidimo što je sve za nas podnio. Na platnu se može izbrojati oko 600 rana. Sv. Faustina u svom Dnevniku zapisuje Isusove riječi kojima poziva na razmatranje Njegove muke kao o molitvi koja mu se najviše sviđa (Dnevnik, 2512).

Katedrala u Salamanci od danas je domaćin izložbe prve hiperrealistične skulpture Kristova tijela na temelju podataka dobivenih s Torinskog platna.

Torinsko platno drugi put će biti izložen štovanju na društvenim mrežama i mrežnim stranicama na Veliku subotu, 3. travnja, najavio je torinski nadbiskup Cesare Nosiglia, javlja Catholic News Agency.

„U ovim teškim vremenima trebamo njegovati i širiti nadu, a za nas vjernike najučinkovitiji način da učvrstimo nadu cijeloga svijeta je zajednička molitva klečanjem pred Gospodinom“, rekao je torinski nadbiskup Cesare Nosiglia najavljujući izravan prijenos liturgije na Veliku subotu iz torinske katedrale gdje će i ove godine u eri pandemije 'Sveto platno' biti izloženo za javnost.

Ekipa Božanstvene komedije s Laudato TV-a u novom uratku, ovaj put shvaćajući zadatak veoma ozbiljno, obradila je uvijek zanimljivu temu - Torinsko platno.

Evanđelja se podudaraju s otkrićima Giulia Fantija sa Sveučilišta u Padovi

Turinsko platno jedna je od najpoznatijih relikvija kršćanskog svijeta, koja je u zadnjih stotinu godina izazvala više kontroverzija, potvrda ili negacija autentičnosti nego svi ostali sveti predmeti kršćanstva. Gotovo svakih nekoliko mjeseci znanstvenici svih struka, od forenzičara do biologa, fotografa, čak i svemirske struke, donose nove dokaze za ili protiv.

U novom istraživanju o Torinskom platnu pronađena je krv

Objavljeno u Vjera i znanost | 18.4.2017.

Dokazi za uskrsnuće!

Dokazi za uskrsnuće

“Vidje i povjerova. Torinsko platno, znanost, vjera i navještaj pashalnoga otajstva“ – tema je međunarodnoga skupa koji će se održati 13. i 14. prosinca na Papinskom veleučilištu Regina Apostolorum.

Pet godina nakon što je posljednji put izloženo javnosti, Torinsko je platno 19. travnja ponovno izloženo, u prigodi 200. obljetnice rođenja svetoga Ivana Bosca, a moći će se vidjeti sve do 24. lipnja.