Sadržaj s oznakom: Uganda

Ova obitelj iz Ohia je bila presretna što može posvojiti dijete iz Ugande. Međutim, nakon što je došla u SAD te kada je njezin engleski napredovao, počela im je pričati o svom životu, a oni su shvatili da nešto nije u redu.

Hrvatske časne sestre u Ugandi su ugostile jako zanimljivog gosta koji ih je oduševio svojim neobičnim putovanjem.
Svoje iskustvo su podijelile na Facebooku:

Hrvatska udruga mladih u središnjoj Bosni iz Viteza nedavno je pokrenula veliku humanitarnu akciju za izgradnju škole u Ugandi. Njihova prva brošura “Svijet u očima mladih” koju su izdali također je posvećena toj akciji. Udruga je više nego zadovoljna uspjehom akcije, cijelu su BiH ujedinili za pomoć djeci Ugande.

Hrvatska udruga mladih u središnjoj Bosni iz Viteza u nedjelju u Mostaru, u Župi sv. Mateja na Rudniku, prodaju svoju brošuru "Svijet u očima mladih", a sve u humanitarne svrhe.

Na Misijsku nedjelju, 21. listopada Školske sestre franjevke Krista Kralja Bosansko-hrvatske provincije Prečistog Srca Marijina s. Ivka Lučić, s. Elizabeta Žuljević i s. Franciska Ivanović primile su misijski križ u Sarajevu.

Crkva u Ugandi je vrlo prisutna i živa, a tu živost pojačava i prisutnost misionara iz Hrvatske. Jeste li znali da u Ugandi žive i rade svećenici i redovnice koji…

Uganda je zemlja u istočnoj Africi, koja je svoju nezavisnost od V. Britanije stekla 1962. Ima 35 milijuna stanovnika koji žive u 50-ak plemena, i većinom su kršćani.