Sadržaj s oznakom: Veliki Petak

Vlasti u Nikaragvi zabranile su sve vjerske obrede u javnosti u Velikom tjednu, uključujući i procesije za Veliki petak, prenijela je Katolička novinska agencija (KNA) na Veliki petak, 29. ožujka.

Za sofisticirane Rimljane antičkog svijeta raspeća su bila svakidašnja stvar. Bila su rutinska poput pisanja prometne kazne. Na primjer, 71. pr. Kr. pobunilo se sedam tisuća robova predvođenih Spartakom.

U skladu s uputama Zbora za bogoštovlje, vjernici se na Veliku subotu zadržavaju kod Kristova groba te u molitvi i postu razmišljaju o Isusovoj muci, smrti i silasku u podzemlje, očekujući njegovo uskrsnuće.

Danas je Veliki petak. Dan kad je poginuo na križu Isus iz Nazareta, Bog i čovjek.

Ide Gospa s Božjega groba uzdišući i plačući, na koljena pokličući:

Veliki petak je dan kada se sjećamo Isusove muke i smrti na križu za nas. 

Objavljeno u Meditacije | 7.4.2023.

Smisao patnje s Kristom

Danas, na dan Muke Gospodnje: „Uzmi sveto raspelo u svoje ruke, izljubi Njegove rane s velikom ljubavlju i zamoli Ga da ti održi propovijed. Poslušaj što ti govori trnje, što čavli, što Njegova sveta Krv. O kakva propovijed!" (sv. Pavao od Križa)

Objavljeno u Molitve | 7.4.2023.

Molitve na Veliki petak

Molitve koje se mole na Veliki petak

Hvaljen Isus i Marija! Braćo i sestre! Evo nas u Velikom Petku.

Tri sata poslijepodne čas je Isusove smrti i preko sestre Faustine Isus je rekao da želi da svaki dan u 15 sati poslijepodne zastanemo, makar i nakratko, te da častimo njegovo milosrđe i razmatramo o njegovoj muci i ako možemo izmolimo ovu kratku molitvu:

Medicinski dokazi

Petnaest tajnih mučenja nanesenih našemu Gospodinu u noći između velikog četvrtka i petka.

Dragi čitatelji, htio bih s vama podijeliti svoje svjedočanstvo o Isusovoj muci. Opisat ću događaj koji sam doživio na Veliki četvrtak i Veliki petak 2015. godine.

Gospodine, želim osluškivati tvoje posljednje riječi na križu. Zabilježeno ih je sedam. Progovori mi ti, Gospodine, danas u svojim vapajima s križa i daj da osjetim snagu tvoje molitve kojom si za mene na križu molio.

Objavljeno u Molitve | 24.2.2023.

Križni put "Pođi sa mnom"

Postani svjestan da je Isus pred tobom. Moli Ga da te uvede u tajnu odricanja.

Stranica 1 od 2