Dječak fratru dao snažnu lekciju vjere

Poseban trenutak ...

Franjevac Mike Herlihey nedavno je na svom Facebook profilu podijelio susret s malim djetetom koji ga je ostavio s obnovljenim žarom vjere, piše Aleteia.

Tijekom ljeta brat Herlihey igrao se vani s nekim od djece u školi pored svoje crkve. Objašnjava da su ga, kad ga je vidio jedan od mladića, ispunilo uzbuđenje i pitali su ga je li on Isus. "Ja nisam Isus, ali Isus mi je dobar prijatelj", odgovorio je dječaku.

Dječak, koji se naziva "Tyrone", proglasio je Isusa prijateljem, a par se zatim pridružio drugoj djeci i njihovim pratiteljima kako bi se igrali.

Na kraju vremena za igru, fratar je zamolio Tyronea da se moli za njega. Ono što se zatim dogodilo iznenadilo ga je. Dok je brat Herlihey htio da se dječačić kasnije moli za njega, maleni je pao na koljena i molio se na licu mjesta. Iznenadjeni fratar pridružio mu se u molitvi i bio je oduševljen kad je vidio da se nakon njihove spontane molitve druga djeca i njihovi pratitelji ohrabrujuće osmjehuju.

Ovaj jednostavan trenutak u vremenu ostavio je traga na bratu Herliheyu i na tome kako želi nastaviti živjeti svoju vjeru:

Želim biti spreman da Isus ponovno hitno dođe kao Tyronu. Želim biti uzbuđen vidjeti Isusa i provesti vrijeme s njim poput Tyronea. Želim biti neustrašiv moliti se javno i pred svojim prijateljima i onima koji imaju autoritet nad mnom (šefovima, nadređenima itd.) Poput Tyronea.

Koliko god to iskustvo bilo utjecajno na vjernike, njegovo nas iskustvo također može potaknuti da budemo više poput Tyronea: spremni, uzbuđeni i neustrašivi u našoj vjeri.

Medjugorje-info.com

Označeno u