Eva je rodila čak 22 djece, većina od 99 potomaka došli na njezin 90. rođendan!

U početku joj je neka od žena iz sela priskakala u pomoć kod poroda, a kasnije je sve sama. Zaključa se u špajzu, porodi se, prereže pupčanu vrpcu i izađe s bratom ili sestrom, ispričala je najstarija Evina kćer.

Moram priznati da sam bio stvarno ljutit svaki puta kada bi me dočekala vijest da sam dobio još jednog brata ili sestru jer, u našem slučaju, sirotinja je rađala sirotinju i svi smo ispaštali. Ispričao nam je to Antun Živković (68), piše kd1nfo.net.

Antun je najstariji sin Eve Živković (90) iz Čepina kraj Osijeka, koja je rodila 22 djece. S unucima i praunucima porodice Živković ima 99 članova. Većina njene djece, unučadi i praunučadi našla su se nedavno na velikoj proslavi bakinog 90. rođendana. Kažu da nisu brojali koliko ih je bilo. Još uvijek vitalna, malo slabijeg sluha i vida, baka Eva nije odoljela tamburašima pa je i zaplesala sa svojom djecom na proslavi.

Otac porodice i Evin suprug Milan umro je 2012. godine. Zanimljivo je i da je Eva iste godine kad je rođen Antun rodila dva puta. Antuna u siječnju i Ivana u prosincu. Dvoje djece je umrlo ubrzo nakon rođenja, jedan sin nastradao je u saobraćajnoj nesreći 90-tih.

Eva je rodila čak 15 sinova. Osim Antuna (68) i Ivana (68) tu su, redom, Emil (67), Matija (66), Josip (65), Vera (64), Vilim (62), Evald (61), Oto (60), Robert (58), Marija (57), Zvonko (55), Egon (53), Zdenko (52), Vlado (51), Tomislav (49), Ljilja (48), Suzana (46), Dalibor (44) i Katarina (43). Imena im je davala po članovima porodice kako bih ih lakše zapamtila no, nakon nekog vremena ni to nije pomoglo.

Baka Eva danas živi od 200 eura penzije koju je naslijedila od pokojnog muža, ali ništa joj ne nedostaje. O njoj se brinu i sve joj šalju njena djeca, od kojih šestoro živi u Njemačkoj, jedan sin je na moru, a ostali u Slavoniji. O njoj svakodnevno brine kćerka Vera koja jedina ima petoro djece, svi drugi imaju po jedno ili dvoje. Ukupno Eva ima 43 unučadi i 37 praunučadi.

– Ona i ja ustanemo ujutro, popijemo kavu zajedno, potom ona izađe malo van ili gleda serije na televiziji, donesem joj ručak, malo odspava, onda večera i tako joj prođu dani. Unuci i praunuci je zovu na telefon, svi je vole i ne ljute se što im ne pamti imena. Svima je govorila ‘dođite mi svi na 90. rođendan a onda mogu i umrijeti’. I gotovo svi su i došli – kazuju kćerke Vera i Marija, koje su i organizirale proslavu maminog 90. rođendan.

 

Označeno u