Kako je sv. Josip nadahnuo jednu ženu da napusti svoj posao i postane svjećarica

Kad se molila da nađe kreativan posao koji bi mogla raditi od kuće, Bog ju je poveo putem koji nije mogla zamisliti.

Mnogi ljudi pate zbog neispunjene karijere, ali Anna Camacho okrenula se molitvi. Više od šest godina molila je Boga da joj pomogne pronaći kreativan posao koji bi mogla raditi kod kuće, piše Aleteia.

Način na koji je njezina molitva bila uslišana otkrio je da je Bog vjeran u svemu.

Isprobala je razne poslove, uključujući rad u sjemeništu, volontiranje u zatvoru, dadiljanje, vođenje recepcije uzgajivačnice pasa i posao slobodne spisateljice. Konačno, radila je kao odgovorna urednica teološkog časopisa. Bila je to “nevjerojatna organizacija s fantastičnim ljudima”. Međutim, Anna je bila jako nesretna na svom poslu.

Ipak, zaokreti u njezinoj karijeri imali su veću svrhu. “Gledam unatrag i vidim kako me providnost vodila kroz te razne poslove i pripremila za posao vlasnice tvrtke.”

camacho 1

Dok sam razmišljala o Josipovom životu, iznenada sam dobila ideju da napravim katoličke svijeće s mirisima koji su izravno povezani sa životima različitih svetaca. I u tom istom trenutku sam imala ideje za četiri mirisa inspirirana svecima!

Camacho je saznala kako je sveti Josip zaštitnik radnika i onih koji traže posao, pa ga je počela moliti za zagovor. Njezina želja bila je raditi fizički posao te u isto vrijeme kreativan posao koji može raditi od kuće, što se činilo kao neostvarivi san.

“S tom sam nakanom uvijek iznova, punih šest godina, išla k svetom Josipu!” prisjetila se Anna. A onda, jednog dana za vrijeme mise sve se promijenilo u bljesku nadahnuća. Napokon je čula odgovor na svoju molitvu koju je molila godinama.

Radila je puno radno vrijeme, tako da je sva svoja istraživanja i razvoj morala obavljati u vrijeme prije i poslije posla, vikendom i praznicima.

camacho 2

Nazvala ju je CORDA, latinska riječ za “srca”, iz mise kada svećenik kaže: “Podignite svoja srca” ili “sursum corda”. Sada je znala što mora učiniti, ali smisliti kako to učiniti, bila je sasvim druga stvar. Radila je puno radno vrijeme, tako da je sva svoja istraživanja i razvoj morala obavljati u vrijeme prije i poslije posla, vikendom i praznicima.

Osim što je kreirala prilagođene mirise svetaca, Camacho je također kreirala novu mješavinu voska, dizajnirala ambalažu za svijeće, izgradila web stranicu svoje tvrtke i radila “sve milijune drugih stvari potrebnih za pokretanje novog posla i lansiranje novih proizvoda”. Bilo je to ludo vrijeme, ali je pronašla mir u svojoj sigurnosti da je to ono na što je Bog poziva.

Imala je mnogo ideja za kreativan posao

“Tijekom tih godina traženja zagovora svetog Josipa, imala sam mnogo ideja za kreativne poslove”, objasnila je. Svaki put bi provjeravala brojke i razgovarala sa svojim suprugom Michaelom da vidi je li ideja održiva. Ali nijedan posao nije imalo smisla započinjati.

“CORDA je bila potpuno drugačija. Od samog početka postojala je sigurnost da je to upravo ono za što sam molila. A bila je i nevjerojatna utjeha kada sam ovu novu ideju podijelila sa suprugom Michaelom. Njegov je trenutni odgovor bio da je to upravo ono što trebam učiniti!”

Unatoč brojnim teškim trenucima od tada, nikada nije sumnjala da je to mjesto gdje bi trebala biti. “Borim se sa strahom, tjeskobom i sumnjom u drugim područjima poslovanja”, rekla je, ali “uvijek sam imala ogroman osjećaj mira u vezi sa samom CORDOM.”

Nedavno se Annin suprug pridružio CORDA-i s punim radnim vremenom, i ponovno su Camachosi osjetili mir u toj odluci. “U hodu učimo kako zajedno voditi posao i kako nastaviti vjerovati u ono gdje vjerujemo da nas je Bog pozvao.”

Nije znala ništa o izradi svijeća, ali je odlučila slijediti Božji poziv u nešto nepoznato. I na mnogo načina, to je mikrokozmos ljudskog iskustva. “Svaki dan nam se daju prilike, velike i male, da izaberemo vjerovati Bogu kada je put pred nama nejasan.”

Iako je CORDA za Camacho bila “vrlo jasan plod molitve”, to nije bio jedini odgovor na njezinu molitvu. “Bilo mi je mnogo, mnogo više dato.” Njezinih šest godina molitve da pronađe pravi posao urodilo je plodom u samim tim trenucima molitve, jer je neprestano predavala svoj život i rad Bogu, odlučila se pouzdati čak i kad je bilo teško i bila poslušna u okolnostima koje joj je Bog dao.

“Moliti i biti vjeran u molitvi pomogli su mi približiti se Bogu i vidjeti njegovu milost prisutnu,” rekla je, “što mi također pomaže ovdje i sada dok pokušavam odlučiti vjerovati mu i biti poslušna njegovoj volji.”

 

Označeno u