Par se vjenčao u bolnici dok se mladoženja liječio od raka, a nakon nekoliko mjeseci ugledali su čudo

Mladi par vjenčao se u bolnici dok se mladoženja liječio od raka, a pravo čudo dogodilo se nekoliko mjeseci kasnije.

Zach Stroup bio je zaručen kako bi oženio svoju srednjoškolsku ljubav, Madison. No 2020. sve se okrenulo naglavačke za ovaj mladi par iz Fort Collinsa u Coloradu kada su liječnici rekli da ima rak na jetri i plućima, piše .novizivot.net

Dijagnosticiran mu je rak

Zach je bio u šoku kada je saznao za dijagnozu. Madison kaže da se jako oslanjala na vjeru u Boga i znala je da im On neće dati ništa s čime se ne bi mogle nositi. Rekla je Zachu: “Bog svojim najvećim ratnicima daje najteže bitke.” Od početka Zachove borbe s rakom oslanjaju se na svoju vjeru u Boga.

Par se zaručio u ožujku 2021. kada je Zach rak otišao u remisiju, ali kasnije te godine liječnici su pronašli tumor na njegovoj leđnoj moždini. Prošao je kroz pet ciklusa kemoterapije, a u ožujku 2022. magnetska rezonanca pokazala je da liječenje više ne djeluje. Rak se proširio na njegov mozak.

Madison je rekla: “Osjećala sam se kao da se moja najgora noćna mora ostvaruje. Sve najgore misli su mi prolazile kroz glavu, razmišljajući kako ću ovaj život bez njega? Ali znala sam da je borac.” Stoga je sve svoje brige bacila na Boga i vjerovala mu tijekom užasne situacije u njihovim životima.

Željeli su se vjenčati

Nevolja je bila u tome što je par već dva puta odgađao vjenčanje zbog Zachove bolesti i žarko su se željeli vjenčati, jer su se jako voljeli. Ali Bog je znao bolje i jednog dana došli su na ideju da se vjenčaju u bolnici.

Njihova je ceremonija dogovorena dva dana kasnije, 15. travnja, a uz pomoć osoblja, torta, ukrasi i buket za mladenku su bili sređeni. Madisonini roditelji prikupili su odjeću za vjenčanje mladenke i mladoženje, a Madisonin tata, Chris, pomogao je mladoženji da se spremi u bolnici.

Madison se pripremala na odjelu za transplantaciju koštane srži, koji je bio kat ispod onkološkog odjela na kojem se pripremao njezin budući suprug. Prije vjenčanja se popela na četvrti kat gdje je stajao njezin tata i plakao shrvan cijelom situacijom, no onda su nastavili bolničkim hodnikom i vidjeli kako svi pacijenti izlaze iz svojih soba kako bi vidjeli vjenčanje, medicinske sestre i liječnici su svi bili dotjerani snimajući snimke njihovog vjenčanja.

Zach je bio u svojim invalidskim kolicima priključen na kemoterapiju i pumpicu protiv bolova, ali Madison se sjeća osmijeha na njegovom licu. “To što sam se tog dana mogla udati za njega bio je najbolji dan u mom životu. Iako to nije bilo vjenčanje kakvo smo isprva željeli, nije moglo biti bolje.”

stroup 2

Željeli su se vjenčati

Zachovo se stanje dodatno zakompliciralo, ali …
Zatim se Zachovo liječenje nastavilo nakon početne biopsije koštane srži, PET skeniranja i lumbalne punkcije. Prošao je kroz šest krugova intenzivne kemoterapije i nije mu bilo dobro, jako je smršavio.

Madison je bila zabrinuta da bi Zach mogao imati problema sa središnjim živčanim sustavom, a njegov onkolog je mislio da je to periferna neuropatija uzrokovana kemoterapijom. U studenom 2021. Zach se probudio s osjećajem obamrlosti i otišao na pregled za magnetsku rezonancu, a otkriveno je da je bio potpuno paraliziran do trenutka kada je skeniranje završilo. Prebačen je na skrb specijalista za rak krvi u Presbyterian St. Luke’s u Denveru.

Odmah su mu dva liječnika, asistent i pet medicinskih sestara počeli raditi lumbalne punkcije, biopsije koštane srži i vađenje krvi, a tumor, pronađen u Zachovoj leđnoj moždini, trebao je biti operiran na licu mjesta ili bi to moglo dovesti do toga da zauvijek ostane paraliziran.

Bog je uslišivao molitve muža i žene i Zachova je operacija bila uspješna. Postupno je počeo obavljati svakodnevne aktivnosti poput pisanja, pranja zubi, korištenja toaleta i još mnogo toga, pritom je pretrpio infekcije, sepsu …

Ubrzo se suočio s još jednim udarcem na svoje zdravlje kada je morao na hitnu operaciju probušenog debelog crijeva.

“Sjećam se da sam pitala medicinsku sestru: ‘Hoće li Zach večeras umrijeti?’ Zgrabila me i rekla mi: ‘Učinit ćemo sve što je u našoj moći da spriječimo da se to dogodi… ne smiješ odustati od svog muža jer on neće odustati od tebe.’ Shvatila sam to ozbiljno”, rekla je Madison.

Zachova uspješna operacija bila je “pravo čudo” prema kirurgu. Ubrzo se dogodila najveća pobjeda kada mu je odobrena transplantacija koštane srži koja je bila uspješna, a to je dovelo do toga da je 16. kolovoza proglašen slobodnim od raka.

stroup 1

Foto: Today.com

Madison se nije prestala moliti za svog supruga iz noći u noć i dobila je odgovore na svoje molitve kada su liječnici rekli da je lezija na Zachovom mozgu “potpuno nestala”, a da je lezija na njegovoj leđnoj moždini sada samo zaostalo ožiljno tkivo.

Zachu je rečeno da je u remisiji. Više ne prima nikakvu terapiju, ali se pomno prati. Ide na fizikalnu terapiju kako bi povratio snagu i pokretljivost i u posljednje vrijeme dobro napreduje.

Zach je rekao: “Uvijek bih se molio jako kasno navečer. I kad god sam molio, uvijek sam izgubio svu svoju tjeskobu. Osjećao sam se smireno i zapravo sam mogao zaspati. To je moje svjedočanstvo; vodi me da vjerujem da je Bog stvaran.”

U Bibliji nam je rečeno da bi muževi i žene trebali podržavati jedno drugo u svim okolnostima i to je upravo ono što je Madison učinila za svog supruga Zacha, njezina bezuvjetna ljubav i vjera u Boga.

Nastavimo moliti za ovaj lijepi par koji svjedoči da je Bog stvaran i milostiv.

 

 

Označeno u