Upoznajte ženu s jednom nogom koja je postavila Guinnessov svjetski rekord istrčavši 104 maratona u 104 dana

Njezina ustrajnost, hrabrost i odlučnost inspiracija su svima koji pokušavaju "činiti teške stvari" kao što ona čini.

Isrčati maraton, trku dužine 42 kilometra, je impresivan uspjeh za svakoga, ali je jedna žena podigla to postignuće na potpuno novu razinu kada je istrčala 104 maratona u 104 dana i to s protetskom nogom.

Jacky Hunt-Broersma je majka dvoje djece koja živi u Arizoni. 2001. godine amputirana joj je potkoljenica zbog Ewingovog sarkoma, rijetkog oblika raka, a nakon operacije je otkrila trčanje kao nevjerojatan način da s ponosom prihvati svoje tijelo, piše Aleteia.

O trčanju je izjavila: „Trčanje mi je doista promijenilo život i dalo mi je osjećaj prihvaćanja vlastitog tijela i saznanje da i dalje mogu činiti ne samo različite nego i teške stvari.” Jedna od tih teških stvari je upravo i izazov koji je sebi postavila – oboriti prethodni Guinnessov svjetski rekord u broju maratona istrčanih u uzastopnim danima. Novi svjetski rekord postavila je ove godine, istrčavši 104 maratona u 104 dana.

Osim uzastopnog trčanja maratona postavila je sebi i dodatni zadatak. Svjesna toga koliko trčanje može biti svakome korisno, a da je za trčanje potrebna posebna proteza ukoliko ste osoba sa invaliditetom, kao dio svog izazova, Jacky je prikupljala sredstva za „Amputee Blade Runners” organizaciju. Za ESPN je rekla: „Ovdje, u Sjedinjenim Američkim Državama, proteze za trčanje su jako skupe i zdravstveno osiguranje to ne pokriva jer oni to vide kao luksuz pa sam pomislila da bi moj pokušaj obaranja rekorda bio sjajan način za prikupljanja novca u dobrotvorne svrhe što bi omogućilo većem broju ljudi da trče.” Na početku izazova cilj joj je bio da skupi dovoljno novca za kupovinu proteza barem jednom amputircu, a izazov je završila skupljenim sredstvima za njih 50.

Oborenim rekordom i filantropskim angažmanom, njezina ustrajnost, hrabrost i odlučnost postali su inspiracija mnogima koji se bore s izazovima koje su planski sami sebi postavili ili s onima koje im je život nenadano nametnuo.

Označeno u