Fra Mario Knezović: Pravi kršćanin i svećenik je na križu, a ne u Pilatovu dvoru

Hoćemo li išta naučiti od Rose Parks koja se kao crnkinja nije htjela ustati bijelcu u javnome prijevozi? Tada je ona rekla NE zakonu prisile i segregacije. Većina tadašnje američke javnosti je kazala: Pa što, trebala se dići, vlast je tako odlučila, da je poštivala mjere ne bi je progonili itd.

U naše doba ta 1955. Se svugdje ponavlja. Nametnuti nemoralni zakoni, neljudske mjere su općeprihvatljive. Danas se svi srame te 1955. i čude se zar je to moguće da se netko morao bijelcu ustajati. Vjerojatno će se svijet današnjice sam sebe sramiti kad uvidi današnje stilove ponašanja da netko nešto kao mora bez vlastita pristanka.
Licemjerje svijeta o kojem Isus govori uljepšava zdjele izvana, a iznutra sve zaudara. Kršćanima je, poput mučenika Miroslava Bulešića, hrabro posvjedočiti i reći NE bio kakvom totalitarizmu i ideologiji. Vjernici, svećenici, biskupi i svatko tko želi Isusa slijediti treba srcem shvatiti da je kršćanstvo prije svega na križu, a ne u Pilatovu dvoru. Poslušajte snažnu i nadahnutu propovijed fra Maria Knezovića.