PETICIJA Ne Frljićevom širenju mržnje javnim novcem

U petak, 19. siječnja, u zagrebačkom Satiričkom kazalištu Kerempuh, na premijernoj izvedbi Frljićeve verzije Pirandellove drame “Šest likova traži autora”, financirane sredstvima Ministarstva kulture i grada Zagreba, Oliver Frljić je pojedine osobe s čijim se stavovima ne slaže prikazao kao svinje koje na kraju budu ubijene.

Potpišite peticiju kojom tražimo prestanak financiranja mržnje novcem poreznih obveznika:

http://citizengo.org/hr/sc/149505-ne-frljicevom-sirenju-mrznje-javnim-novcem

Između ostalih, u predstavi su kao svinje su prikazani: gospićko-senjski katolički biskup u miru, dr. Mile Bogović, dr. Zlatko Hasanbegović, saborski zastupnik Neovisnih za Hrvatsku, Željka Markić, predsjednica udruge U ime obitelji, Marko Perković Thompson, Velimir Bujanec, voditelj emisije Bujica, Josip Klemm, predsjednik braniteljske udruge specijalne policije kao i drugi.

Tijekom predstave biskup Bogović, u svinjskom obličju, “pričešćuje” spomenute likove kokainom.

Mladenci, Velimir Bujanec i njegova supruga Karolina, poklanjaju Željki Markić kolijevku s kosturom mrtvog djeteta nakon čega glumci koji uprizoruju Željku Markić, Zlatka Hasanbegovića i druge – dječjom glavom igraju nogomet.

U drugoj sceni prikazano je silovanje žene na hrvatskoj zastavi dok Vilim Matula iz pozadine viče “U ime obitelji, U ime obitelji”, vrijeđajući sve one građane koji su potpisali  inicijativu U ime obitelji kojom su zatražili referendum kao najviši oblik demokracije.

Kazalište Kerempuh financira se najvećim dijelom iz proračuna Grada Zagreba i Ministarstva kulture RH te je i predstava „Šest likova traži autora” financirana sredstvima Ministarstva kulture i Grada Zagreba.

Zar je prikazivanje konkretnih osoba kao svinja, uključujući biskupa Katoličke Crkve, saborskog zastupnika, predsjednice udruge civilnog društva, novinara, pjevača, predstavnika udruge specijalne policije, dio “kulturne politike” koju grad Zagreb i Ministarstvo kulture financiraju?

Potpišite peticiju: OVDJE

Ovim putem od Grada Zagreba, Ministarstva kulture i gradskog kazališta Kerempuh tražimo preispitivanje odluke o financiranju i prikazivanju predstave „Šest likova traži autora”, koja na teret poreznih obveznika zloupotrebljava umjetnost koristeći je za širenje mržnje i netrpeljivosti prema osobama katoličke ili muslimanske vjere, biračima Nezavisnih za Hrvatsku, obožavateljima glazbe Marka Perkovića Thompsona, gledateljima Bujice, podupirateljima organizacija civilnog društva, kao što je U ime obitelji, ili hrvatskim braniteljima.

Zatražite od Grada Zagreba i Ministarstva kulture prestanak financiranja mržnje i širenja netrpeljivosti.

Potpišite peticiju: OVDJE

Označeno u