Dolazim u Međugorje zato što volim Gospu

Prvih dana listopada u Međugorju je bilo doista puno hodočasnika.

Kao u neka „stara, dobra vremena“ – neki bi mogli reći. Ipak među svom tom masom, u oči je upadala postarija gospođa koja je jedva hodala, pridržavana s jedne i druge strane, slabovidna. Bila je to gospođa iz Italije, Giovanina Bonetti – zvana Ginetta.

Došla je na hodočašće u Međugorje, iako će ovog 15. listopada proslaviti svoj 80. rođendan zajedno sa svojom mnogobrojnom obitelji (7 braće, 34 unuka i nećaka). Pohvalila se ponosno kako je ovo već 30 godina kako dolazi u Međugorje. Na upit zašto ovdje voli doći – rekla je da dolazi zato što voli Gospu. Imaju, naime i oni u njezinoj župi Bezgrešnu, ali ovdje više voli doći jer osjeća jedan polet, živu vjeru, jedan entuzijazam kojeg kod kuće nema. Hodočasnici iz njezine grupe kažu kako su je „usvojili“.

Nisu je prije poznavali, ali sad se o njoj brinu i ta briga pomaže Ginetti ali mijenja i njih i čini njihova lica i njihove osmjehe još toplijima. Tako je stara gospođa Ginetta dar za njih kao što su oni Božji dar za nju. Još jedanput Međugorje se otkriva kao „škola služenja“ u kojoj više dobiva onaj koji služi, nego onaj kome se služi. Baš kako kaže Evanđelje: „Blaženije je davati, nego primati!“

ginetta-medugorje-1.jpg

medjugorje-info.com