Fra Slavko: Čovjek koji je znao ohrabriti

SVJEDOČANSTVO: mag. Angelika Lang

Obitelj Lang iz Innsbrucka, Austrija, ovih zimskih dana boravila je u Međugorju. Mag. Angelika Lang posvjedočila nam je o svom poznanstvu sa pokojnim fra Slavkom:

„Fra Slavko je imao jednu posebnu vrlinu: U DRUGOM JE ČOVJEKU UVIJEK VIDIO NJEGOVE MOGUĆNOSTI, njegov talent, njegovo dobro – i to je znao ohrabriti.

Angelika Lang je psihijatar i psihoterapeut, i to svoje zanimanje pomalo duguje fra Slavku. Ističe kako je fra Slavko imao taj dar da vidi tvoj potencijal, tvoj dar i da ti da pravi savjet u vezi toga što ćeš učiniti sa svojim životom. „Fra Slavko nije imao puno vremena, ali kad je stajao s tobom imao si osjećaj da si mu najvažniji na svijetu. Nekako je zračio tom Gospinom ljubavlju koja kao majka svako dijete voli na poseban način. Pokraj njega si se osjećao lijepo, voljeno, neosuđivano… Slobodan da budeš ono što jesi. Nisi se morao meškoljiti od nelagode razmišljajući što će on sad misliti o tebi, kako se obično osjećamo pokraj drugih osoba jer nam je svima sklonije prvo vidjeti negativnosti u drugima i suditi. On to nije imao.“ – istaknula je Angelika.