Martín González, Uruguay: NAKON MEĐUGORJA SAM DRUGI ČOVJEK

Svako zlo za neko dobro!“ – stara je poslovica u kojoj ima i puno istine. 

Tako je jedna saobraćajna nesreća, koja je na žalost odnijela i jedan mladi život, mladića Agustína, potpuno promijenila živote učesnika u ovoj saobraćajnoj nesreći. Jedan od njih, MARCELO MARCIANO nakon obraćenja u Međugorju, postao je svećenik. Njegovo svjedočanstvo možete pročitati OVDJE

A u nastavku slijedi svjedočanstvo obraćenja drugog mladića, koji je tog nesretnog dana vozio auto. On se zove MARTÍN GONZÁLEZ, ima 42 godine, dolazi iz Uruguaya i već 10 godina obnaša funkciju nacionalnog koordinatora Centra za mir u Uruguayu u sklopu FUNDACIÓN CENTRO MEDJUGORJE, organizacije koja promovira i širi Gospine poruke u zemljama španjolskog govornog područja.

Martín González je prvi puta došao u Međugorje u listopadu 2003. zajedno sa Marcelom. Taj put je bio ključan i za njegovo obraćenje. Martín prije nije bio katolik, otac mu je umro kad je bio dijete i zbog toga je imao velike blokade u svom srcu. I Marcelo i Martín pošli su na hodočašće u Međugorje na nagovor prijateljice jer su obojica bila psihički jako loše zbog pogibelji prijatelja Agustína u saobraćajnoj nesreći. „Bio sam uništen. On je bio jedini sin svojim roditeljima. Nakon nesreće patio sam od depresije i anksioznosti.“ – i danas s puno boli govori Martín. „Mrzio sam crkvu, mrzio sam svećenike – ali sam došao ovdje, iako ne znam zašto! Naš život su bile zabave, partiji, svi užitci, ali bez ljubavi.

Kad sam došao u Međugorje, ovdje sam sreo tu Ljubav koja mi je cijeli život nedostajala, susreo sam se Bogom i sa Gospom u tri posebna trenutka:

Prvi put kad sam otišao na Križevac, tada sam puno plakao, ali sam na kraju u duši osjetio veliki mir. Drugi put kad sam nakon tri dana otišao na ispovijed. U toj ispovijedi kao da sam Bogu predao sve svoje križeve i doživio još više mira i radosti. Treći susret je bio u mojoj hotelskoj sobi dok sam promatrao sliku na kojoj je prikazano kako Isus uskrsava mrtvog čovjeka. I gledajući je, ja sam počeo plakati zbog Gospine ljubavi koju sam osjetio prema sebi. I od tada ja sam druga osoba.

To je bilo prije 19 godina: oprostiti sebi, oprostiti osobama koje su me povrijedile – bilo je teško. Nastaviti živjeti Gospine poruke koje sam naučio u Međugorju, također je bilo teško – ali ja sam sve više imao mir i moj se život polako mijenjao. Sada sam i oženjen već sedam godina, i imam kćerkicu. Šest godina nakon Međugorja, molio sam se da mi Bog pokaže koji je moj poziv. I dok se Marcelo odlučio za svećenički poziv, ja sam više osjetio da je moj poziv za brak. Sa svojom suprugom trudimo se živjeti tako da zajedno hodimo prema svetosti.

Ovo hodočašće od 7. – 18. rujna 2022. u Međugorju koje je organizirao za 73 hodočasnika iz Uruguaya za MARTÍNA je bilo osmo hodočašće u Međugorje. „Jako volim Međugorje i jako volim Gospu“ – zaključio je MARTÍN i zato jedva čeka svaki slijedeći dolazak ovdje.

martin urugvaj 1

Paula Tomić/medjugorje-info.com