Papa, mi te volimo!

Napokon je došao i taj dan - 6.lipnja, papa Franjo u Sarajevu!

Nenaspavani, uzbuđeni i radosna srca u 3:00 smo sata pošli u Sarajevo. Pet autobusa framaša zajedno s još ostalih devet iz naše općine. Oko 6:30 stižemo u Sarajevo. Odmah smo se uputili na stadion Koševo gdje je papa Franjo slavio Svetu misu. Dok smo se smjestili, na stadionu je počeo pretprogram koji je bio ispunjen pjesmom i plesom. Najbolji način za dočekati našega Franju. Veličanstven je to bio prizor na stadionu - 70 tisuća ljudi, starih i mladih, koji iz sveg srca ponavljaju riječi “PAPA MI TE VOLIMO“ i “MIR VAMA“ što je bilo i geslo ovog pohoda Sarajevu. Papa Franjo ulazi u stadion. Opet veličanstveno. Ništa više nije isto. Promatrajući ga dok “baca đir“ po stadionu izaziva u tebi osjećaje sreće, radosti, potpunosti... I opet se čuju riječi “PAPA MI TE VOLIMO“. Baš lipo! Papa je predvodio Svetu misu te je u svojoj propovijedi odaslao poruke mira.

“Mir je Božji dar, Božji plan za čovječanstvo, povijest i sve stvoreno. To je plan koji uvijek nailazi na protivljenja čovjeka i zloga…"

Nakon misnog slavlja uputili smo se do Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih “Ivan Pavao II.“ gdje je papa imao susret s mladima. Naša Frama imala je čast pjevati na tom susretu. Izveli smo pjesmu “Mi želimo uzdići Isusa“ i uz pokrete nas je pratila i s nama pjevala cijela dvorana, kao i mnoštvo okupljeno ispred dvorane. Na tom susretu mladi su imali priliku izreći svoja svjedočanstva i postavit papi pitanja. Kako svemu dođe, tako je i ovome susretu došao kraj. Ispunjeni ali i pomalo tužni što je tako, uputili smo se u autobuse i nazad u naše Posušje, koje nam toga dana nije nimalo falilo. Za sve nas framaše kao i ostale ovo je bio jedan divan i nezaboravan dan kojeg ćemo uvijek nositi u našim srcima. Jedva čekamo ovaj dan prepričavati onima koji nisu imali priliku doći.

MIR VAMA!

Više svjedočanstava pročitajte OVDJE