Sadržaj s oznakom: Papa u BiH

Papa Franjo uputio je 15. lipnja preko Apostolske nuncijature u BiH predsjedniku Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine vrhbosanskom nadbiskupu kardinalu Vinku Puljiću pismo zahvale na povratku s apostolskog putovanja u Sarajevo, piše Informativna katolička agencija.

U nas su toga mira i pravde puna usta, osobito u predizborna vremena. Ovom narodu, odnosno, ovim narodima je ta pravda potrebna. Često i mi sami znamo reći da je jedino Bog pravedan. Ali, bilo bi lijepo kad bi je barem malo više bilo ovdje.

Dolazak pape Franje u Sarajevo, u subotu, 6. lipnja 2015. okupio je vjernike Bosne i Hercegovine kao i vjernike drugih zemalja.

Kada su mu rekli da će jedan cijeli dan provesti rame uz rame papi Franji, bio je, kaže, potpuno iznenađen. Nije očekivao da će odabrati upravo njega.

'Ako ste se jučer pitali kome se to Papa toliko obradovao u sarajevskoj katedrali, odgovor je naš p. Petar Galauner.'

Napokon je došao i taj dan - 6.lipnja, papa Franjo u Sarajevu!

Papa Franjo se u Sarajevu vozio u Ford Focusu, što je začudilo mnoge koji su očekivali da će se voziti u luksuznom vozilu.

Jučer je papa Franjo bio u posjeti glavnom gradu BiH, u Sarajevu, gdje je održao svetu misu na stadionu Koševo pred oko 70.000 vjernika. Papa je građanima BiH poručio da je ljubav glavno "oružje" u borbi protiv mržnje te da zajedno trebamo raditi na očuvanju mira. Danas je poglavar Rimokatoličke crkve održao misu u crkvi sv. Petra u Vatikanu gdje je se također osvrnuo i na subotnju posjetu Sarajevu. Govor vam prenosimo u cijelosti:

Papa Franjo posjetio je jučer Bosnu i Hercegovinu.

Stupci svih hrvatskih medija danas su bili puni vijesti o posjeti Pape Franje glavnom gradu BiH. Među najčitanijim vijestima na web-portalu Večernjeg lista bilo je pismo imama Admira Muhića kojim je oduševio mnoge u Hrvatskoj i BiH. Ovo su najzanimljiviji dijelovi:

Bosna i Hercegovina jučer je na jedan dan bila zemlja ljubavi, zemlja jedinstva, zemlja dobre organizacije, zemlja u kojoj su svi isti, jer ih sve isto voli - papa.

Papa je po izlasku doživio velike ovacije od okupljenih građana, od kojih su neki i zaplakali nakon njegovog inspirativnog govora.

Započela bih riječima velikog čovjeka, Božjeg poslanika (uistinu odabranog od Duha Svetoga ) "MIR VAMA", riječima našeg Pape Franje.

U sarajevskoj katedrali Srca Isusova u Sarajevu, prigodom susreta Svetog Oca pape Franje sa svećenicima, redovnicima i redovnicama, sestra Ljubica Šekerija iz Družbe Kćeri Božje Ljubavi izrekla je svoje svjedočenje koje Agencija Fena prenosi u cijelosti:

U sarajevskoj katedrali Srca Isusova u Sarajevu, prigodom susreta Svetog Oca pape Franje sa svećenicima, redovnicima i redovnicama, banjolučki svećenik vlč. Zvonimir Matijevića izrekao je svoje svjedočenje koje Agencija Fena prenosi u cijelosti:

Papa Franjo je u Sarajevu na svakom koraku dokazao kako voli izaći iz protokola. Na priloženoj snimci možete vidjeti kako je papi prilikom vožnje papa-mobilom jedan od zaštitara donio malo dijete kako bi ga blagoslovio.

Stranica 1 od 2