Svjedočanstvo djevojke o čistoći duha i tijela

Dobar dan svima! Ovim putem bi htjela sa vama podijeliti svoj put prema čistoći duha i tijela.

Zaista bi voljela da ovo moje iskustvo pomogne svima vama koji se osjećate bespomoćno, obeshrabreno, bez nade i utjehe koja će održavati taj plamen ljubavi u vašim srcima prema Isusu Kristu. Bolan je i težak, a napose trnovit put do raja i uska su vrata koja vode u život vječni, zato vas sve pozivam na hrabrost da ustrajete u onom za čim istinski čezne vaše srce. Moja priča započinje sa mojih nepunih 18 godina kada sam stupila u svoju prvu vezu koja je trajala punih pet godina. Kada se osvrnem unatrag mogu reći da je moja veza sa tim dečkom bila predivna u njenim začetcima. Draga, nevina, iskrena i čista. Prije ulaska u vezu, za sebe mogu reći da sam bila pobožna djevojka iz katoličke obitelji, koja je bila odgajana da drži do obitelji, crkve i molitve, no o čistoći nisam razmišljala jer nisam bila upoznata sa tim, kao ni sa ozbiljnošću hodanja jednog para. Budući da nisam ni slutila kakve posljedice može nositi jedna veza, pod pritiscima društva, okoline i vlastite znatiželje, ušla sam u vezu u kojoj kasnije nisam vidjela izlaz. Postepeno i ne sluteći, počela sam se odvajati od Boga, upoznavajući tu drugu stranu svoga života u kojem imam dečka koji ispunjava svaku moju fantaziju iz telenovele, koji je drag, dobar i pažljiv prema meni i koji mi povrh svega pokazuje da me želi i da sam mu privlačna. Kako je vrijeme prolazilo, zaljubljivala sam sve više u njega, dok u potpunosti nisam izgubila glavu za njim. Boga sam ostavila po strani, a svoju sreću sam temeljila na tome da učinim njega sretnim, ali na pogrešan način. Kako je vrijeme prolazilo i kako smo sve više otvarali tu temu o našem prvom odnosu bila sam rastrgana između dvije strane. Jedna, u kojoj mi je on izazivao krivnju da sam mu se dužna prepustiti u potpunosti jer sve čini za mene i ona druga,koja je tinjala u mome srcu i koja je željela to sačuvati samo za svoga budućeg supruga.

Njegova obećanja da ćemo zauvijek ostati skupa u mojoj glavi su stvorila krivu sliku. Istinski sam vjerovala da će on biti jedina osoba u mom životu te da mu se mogu predati u potpunosti. Kako to obično biva sa mladima, fizička privlačnost, priroda ili kako neki kažu "kemija" malo po malo učini svoje, osobito onda kada čovjek nije dovoljno čvrst u svojoj vjeri, kao što nismo bili ni ja, a ni on. S vremenom, moj dečko je inicirao sve intimnije fizičke dodire koji su ujedno doveli do moje najveće životne greške, prvog intimnog odnosa.Greška koja se odrazila na čistoći moga tijela i duha.Počela sam vjerovati da ako postoji ljubav, da nema zapreka da jednoj osobi u potpunosti predaš sebe pa makar to bilo prije braka. Njegov pristup u mojim očima je polagano počeo izazivati osjećaj krivnje. Nije mi se davao beskompromisno, ne tražeći ništa zauzvrat. Pogriješila sam. Vrijednosti do kojih sam držala polagano su nestajale, podredila sam svoj duh i tjelo osobi koju sam voljela misleći da ću tako dosegnuti istinsku sreću i duboku nerazdvojnu povezanost. Mogu vam iz iskustva reći, taj dan je bio početak kraja moje veze. S vremenom je taj dečko počeo uzimati moje tijelo kao da mu ono pripada, a ja sam ga davala misleći da to činim iz ljubavi,pretvarajući sebe u objekt požude. On me više nije gledao istim očima, volio me, ali ne kako sam ja htjela da me voli. Volio me sebično, posesivno, želio me posjedovati. Želeći udovoljiti svojim potrebama zanemarivao je kako se ja pri tome osjećam. U više navrata sam nastojala dotaknuti tu temu kako bih mu objasnila da nisam sretna i ispunjena jer osjećam da to nije ispravan put. I svaki put bi pokleknila i ugušila taj glas u meni koji me uznemiravao od dana kada sam stupila s njim u intimne odnose.Taj glas u meni je bio moj Isus. On me je cijelo to vrijeme nastojao vratit sebi kao izgubljenu ovčicu. On je vidio u mom srcu da to nije put kojim sam ja željela ići, vidio je da sam slaba. Taj glas bi se pojavio svaki put kad bi iskreno sa srcem u molitvi zavapila Bogu da unese mir u moje srce. Molila sam ga to jer se moj odnos s dečkom pretvorio u niz zabrana, svakodnevnih svađa, nepovjerenja i prepirki što se nakupljalo u meni dugo vremena i što je tištilo moje srce i dušu.

Kako je vrijeme odmicalo, nastojala sam ga razgovorom potaknuti na život u čistoći, ali bezuspiješno. Time bi potakla samo još jednu svađu u nizu stvarajući još dublji razdor među nama. Sve do jednog dana. Stajala sam u crkvi gledajući u raspetog Isusa na križu pripremajući se za svetu ispovijed. U tom trenutku mi je prolazilo glavom kako ću ući u ispovjedaonicu i kako ću ga još jednom nanovo raspeti svojim lažima i neiskrenim kajanjem. Kajala se jesam,ali ne dovoljno da bi mu prestala nanositi bol. Taj dan je bio prijelomni trenutak u mom životu. Rekla sam Isusu da sam spremna sve izgubiti, ali da ću mu pokazati da ga više nikad neću povrijediti. Bila sam spremna platiti cijenu i posljedicu svoga grijeha. Priopćila sam dečku da želim živjeti čistoću i on me ostavio. U tom trenutku moj svijet se srušio kao kula od karata, sve je nestalo, moji snovi,planovi za budućnost,sve. U sebi sam kroz suze ponavljala da niti jedan životni križ nije uzaludan. Nisam se željela predati. U žarištu tih nemira, jedino sam osjećala mir moleći krunicu,dan za danom,ustrajno.Duboko u sebi koliko god mi je bilo teško,znala sam da činim ispravnu stvar. Neću vam lagati,bilo je teško,jako teško. Najteži dio je tek usljedio,pronaći mir,sastaviti slomljeno srce i nanovo izgraditi povjerenje.Ponekad sam mislila da je križ veći od mene,odustala bi,pala i nanovo se dignula. Kada se osvrnem, tada sam mislila da sam izgubila puno, a danas vam kažem, godinu i pol nakon toga, primila sam strostruko. Danas sam istinski sretna i radosna osoba ispunjena mirom i ljubavlju.Stavite Boga na prvo mjesto i nemate se čega bojati. Sada vjerno čekam osobu koju mi je Bog namijenio,baš kao i mnogi od vas, propuštajući one vlakove koji bi nanovo ranili moj duh i tijelo i tražeći osobu koja će me približiti Bogu,a ne od njega udaljiti. Samo sa Božjim blagoslovom u sakramentu braka vaša tijela i duše mogu postati jedna osoba i iz tog odnosa proizlazi najčistija,najiskrenija ljubav,ljubav o kojoj svi sanjamo.Kažem vam, dajite se i ne tražite zauzvarat jer će vam se vratiti, ne samo u nebeskom kraljevstvu nego već i u ovom zemaljskom.Lijep pozdrav svima i Bog vas blagoslovio!

Označeno u