Svjedočanstvo Kristine Terihaj sa 7. Međunarodnog susreta osoba s invaliditetom

Kristina Terihaj - Kiki je djevojka iz Slavonskog Broda za koju znaju mnogi građani a i šire.

Boluje od vrlo rijetke bolesti naziva arthrogryphosis congenita multiplex. Bolest zahvaća zglobove, mišiće i vezivno tkivo, a posljedice stvaraju velike kontrakture koje ograničavaju pokretljivost zglobova. Poteškoće s kojima se suočava od samog rođenja, hrabro podnosi i rješava prvenstveno zahvaljujući ljubavlju svojih roditelja.

Iako je čitav život u kolicima svjedoči kako se nikad nije osjećala manje vrijednom, a sve zbog njezinih roditelji koji su svojim odgojem pokazali da iako je u kolicima nije ništa manje vrijedna od onih osoba koje hodaju.

Kristina sudjeluje na 7. Međunarodnom susretu osoba s invaliditetom koje se održava u Međugorju, ove godine sudjeluje oko 1700 hodočasnika, a za sve njih besplatan smještaj, hranu i piće osigurali su župljani Međugorja.

Kristina je na svom facebook profilu napisala svoje osjećaje i dojmove o susretu. Kristinine dojmove pročitajte u nastavku:

Upravo se nalazim u Međugorju na 7. međunarodnom susretu osoba s posebnim potrebama. Šta reći na cijeli susret! Kakvi su dojmovi? Samo mogu vama svima reći koji imate zdravu djecu da ste najsretnija osoba na svijetu, imati zdravo dijete je najljepši poklon od Boga, i molim vas, molim vas svake večeri blagoslovite svoje dijete, idite na misu s njim nedjeljom. Promatrajući ovdje majke vidim tugu u njihovim očima, strah gdje će njihova djeca nakon njihove smrti, mnoge majke kažu nikada se to ne može prihvatiti, samo se jednostavno nauči živjeti s tim. I kako kaže jedan svećenik jednom:''Vi osobe s posebnim potrebama ste svjetlost ove zemlje, vi dajete nama snagu, hvala vam'' I ako znate nekoga da ima djete s posebnim potrebama, recite mu da ima živog Krista uz sebe, da ima blago uz sebe, najljepši biser! :)

A ja sam samo jedno naučila nakon ovoga susreta:"Toliko je u meni u emocija, radosti! Samo ću vam jedno reći ako mislite da je vaš križ najteži, da ste vi najjadniji, molim vam odite na jedan ovakav susret, da vidite kakvih križeva ima! Ja sam se danas 100X zahvalila Isusu na svojoj bolesti."

I molite za ove hrabre majke da im Bog da snage nositi njihov križ.