Papa u tweetu: Usmjerimo svoj pogled prema Isusu i recimo mu u svojim srcima: Sjeti me se, Gospodine, sada kada si u Kraljevstvu svome!

Usmjerimo svoj pogled prema Isusu i recimo mu u svojim srcima: Sjeti me se, Gospodine, sada kada si u Kraljevstvu svome! – napisao je papa Franjo u svojoj današnjoj tweet-poruci.

Prošle je pak godine za vrijeme svete mise na svetkovinu Krista Kralja podsjetio da je ovaj dan slavlje jedinstvene pobjede kojom je Isus postao Kraljem i Gospodarom povijesti, a njegova vladavina ljubavi preobražava grijeh u milost, smrt u uskrsnuće, strah u povjerenje.

No Sveti je Otac također rekao kako malo znači ako vjerujemo da je Isus kralj svemira, a da ga pritom ne učinimo gospodarom svojih života. Sve je to isprazno ako osobno ne prihvatimo Isusa i njegov način kraljevanja – upozorio je Papa. A kao što je njegov predšasnik papa emeritus Benedikt XVI. na današnji dan prije pet godina istaknuo: „Svi mi smo pozvani nastaviti Božje djelo spasenja obraćajući se na evanđelje, odlučno se upuštajući u nasljedovanje onoga Kralja koji nije došao da bude služen već da služi i dadne svjedočanstvo za istinu“.