Sadržaj s oznakom: Krist Kralj

Objavljeno u Molitve | 9.4.2023.

Molitva uskrslom Kristu Kralju

Gospodine Isuse Kriste uskrsnuli! Kralju, Pobjedniče, Bože moj!

Objavljeno u Molitve | 20.11.2022.

Litanije Kristu Kralju

Gospodine, smiluj se!
Kriste, smiluj se!
Gospodine, smiluj se!
Kriste, čuj nas!
Kriste, usliši nas!

"Draga katolička omladino, katoličke žene i muževi!

Objavljeno u Devetnice | 11.11.2022.

Devetnica Kristu Kralju

Prije Devetog časa dio Litanija Imena Isusova.

Gospodine Isuse Kriste uskrsnuli! Kralju, Pobjedniče, Bože moj!

U nedjelju 21. studenog 2021., na svetkovinu Krista Kralja svega stvorenoga, kojom završava liturgijska godina i na koju se po novom slavi Svjetski dan mladih na razini partikularnih Crkava, Papa će u vatikanskoj Bazilici slaviti misu 36. svjetskog dana mladih. Misa je u 10 sati.

Godine 1954. bio je raspisan nagradni natječaj za najkraći životopis Isusa Krista. Nagradu je dobio tekst nepoznatog autora ( nije naveo svoje ime). Nagrađeni rad je objavio jedan američki časopis koji je izlazio na 12 jezika u 17 milijuna primjeraka.

Posljednje nedjelje u liturgijskoj godini slavimo svetkovinu Krista, Kralja svega stvorenja. Krist je centralna osoba ljudske povijesti u kojoj je sažeto sve najbolje i najljepše, najuuzvišenije i najplemenitije u cijeloj povijesti.

Objavljeno u Propovijedi | 25.11.2018.

Krist Kralj

Krist Kralj je Kralj svega stvorenja. Čitava ljudska povijest svoje ispunjenje dobiva u Kristu.

Usmjerimo svoj pogled prema Isusu i recimo mu u svojim srcima: Sjeti me se, Gospodine, sada kada si u Kraljevstvu svome! – napisao je papa Franjo u svojoj današnjoj tweet-poruci.

Posljednje nedjelje liturgijske godine slavimo svetkovinu Krista Kralja svega stvorenoga. Njegovo je kraljevstvo, kraljevstvo vodstva, služenja i kraljevstvo koje će se na kraju vremena potvrditi kao sud – istaknuo je papa Franjo na početku svojeg današnjeg podnevnog nagovora na Trgu sv. Petra u Vatikanu i nastavio – danas imamo pred nama Krista kao kralja, pastira i suca, koji pokazuje kriterije po kojima se pripada Kraljevstvu Božjem.

Riječ je, naime, o tome da prihvatimo kraljevanje Krista nad sobom, nad našim narodom i našim obiteljim, potpuno mu predajući svoj život.

Crkva na kraju liturgijske godine donosi čitanja s apokaliptičkom tematikom. Jedno od njih je Ivanova apokalipsa.

Velika je svetkovina Krista Kralja svega stvorenja. Krist je gospodar svijeta i vremena, života i smrti i kralj cijeloga čovječanstva. Krist kralj je početak, središte i žarište svijeta i života, svemu daje opstojnost i smisao.