Papini apeli: Pozivam sve, posebno u ovom mjesecu listopadu, na molitvu krunice na nakanu za mir u svijetu.

Papa Franjo uputio je na kraju današnje opće audijencije apele povodom stote obljetnice posljednjih Gospinih ukazanja u Fatimi i Međunarodnog dana smanjenja prirodnih katastrofa.

Idući petak, 13. listopada zaključuje se obilježavanje stote obljetnice posljednjih Gospinih ukazanja u Fatimi. Pogleda uprta u Gospodinovu Majku i Kraljicu misijâ, pozivam sve, posebno u ovom mjesecu listopadu, na molitvu krunice na nakanu za mir u svijetu.

Neka molitva prodrma najokorjelije duše da "odagnaju nasilje iz vlastitog srca, iz svojih riječi i djela, i da izgrađuju nenasilne zajednice koje se brinu za naš zajednički dom. Ništa nije nemoguće ako se obratimo Bogu u molitvi. Svi možemo biti mirotvorci" (Poruka za Svjetski dan mira, 1. siječnja 2017.).

Istoga dana, 13. listopada, obilježava se Međunarodni dan smanjenja prirodnih katastrofa. Ponavljam svoj usrdni apel za očuvanje stvorenog svijeta sve pažljivijom skrbi za okoliš. Potičem, k tome, ustanove i sve one koji imaju javnu i društvenu odgovornost da sve više promiču kulturu koja će imati za cilj smanjenje izlaganja prirodnim nepogodama i opasnostima koje one donose.

Neka se konkretnim djelima, koja imaju za cilj proučavanje i obranu zajedničkog doma, sve više smanjuju opasnosti za najranjivija pučanstva.

Označeno u