Marija Pavlović- Lunetti i Mirjana Dragićević - Soldo o susretima s Ivanom Pavlom II.

Papa Ivan Pavao II ih je osobno primao

Osobno sam Papi predala pismo u kojem je bila Gospina poruka. U poruci je među ostalim stajalo i da za Svetog Oca molimo pred Gospom i da smo mu blizu s našom ljubavlju - istaknula je vidjelica Marija u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju(2005.godine)

Marija-Pavlovic-Lunetti-1990.jpg


Gospa Kraljica Mira je preko mene poslala poruku papi Ivanu Pavlu II.Po njezinim riječima, ona je poruku Papi predala u Parmi prije više godina. Tamo ju je primio biskup Parme i predstavio je Papi kao međugorsku vidjelicu.

— Tada sam mu osobno predala pismo u kojem je bila Gospina poruka. U poruci je, među ostalim, stajalo i da za Svetog Oca molimo pred Gospom i da smo mu blizu s našom ljubavlju - istaknula je vidjelica Marija.


Je li Sveti Otac bio blizak Međugorju?

— On je bio jako privržen Međugorju. Jedna njegova prijateljica mi je donijela njegov blagoslov, a jedan njegov svećenik donio mi je i krunicu koju mi je Papa osobno spremio. Papa je bio vrlo otvoren prema Međugorju i međugorskim porukama, to znam preko jednog kardinala koji mu je bio vrlo blizak.


Kako komentirate tvrdnje vidioca Ivana koji kaže kako je vidio Svetog Oca s Gospom tijekom redovitog ukazanja?

— Nikada u to nisam ni sumnjala. Sveti Otac je bio veliki, veliki sveti čovjek.

 

Vidjelica Mirjana Dragićević-Soldo susrela se sa Svetim Ocem Ivanom Pavlom II. 1987. godine.

mirjana-soldo-ivan-pavao2.jpg

— Bila sam u Rimu s jednim talijanskim svećenikom. I dok smo bili u crkvi sv. Petra, Papa je prolazio kroz crkvu i blagoslovio nazočne. I mene je blagoslovio i prošao dalje. Onda mu je ovaj svećenik što je bio sa mnom rekao: ’Tu je Mirjana iz Međugorja’. Papa se vratio, pomilovao me po licu i blagoslovio — kazala je vidjelica Mirjana.

Preko ovog talijanskog svećenika što je bio s njom u crkvi sutradan joj je javljeno da dođe u Castel Gandolfo kod Rima jer će tu Papa primiti mlade iz Splita. Rečeno joj je da se njima priključi, kako bi bila malo nasamo sa Svetim Ocem. Sutradan je međugorska vidjelica došla u Castel Gandolfo i bila desetak minuta nasamo s Papom. O tom susretu i razgovoru sa Svetim Ocem vidjelica Mirjana je kazala:

Vidjelica Mirjana Dragićević-Soldo susrela se sa Svetim Ocem 1987. godine— Pitao me je za sve vezano za Međugorje. Što se tu događa, kako to ide, međugorske poruke... I onda mi je rekao ove riječi: "Da nisam Papa, bio bih već u Međugorju". Preporučio mi je da molim hodočasnike za njegove nakane i da mu čuvamo Međugorje — naglasila je vidjelica Mirjana.


Na  upit ima li još neka iskustva vezana za Svetog Oca, Mirjana je kazala:
— Još su mi neki biskupi govorili kako su se susretali s Papom i kako im je on preporučavao Međugorje i podržavao ih da idu u Međugorje govoreći im da pomognu ljudima shvatiti vjeru i Boga.