Mirjana Dragičević Soldo: Gospa traži od nas srijedom i petkom post o kruhu i vodi

Gospa traži od nas srijedom i petkom post o kruhu i vodi.

Ja znam da se mnogima od vas to baš i ne sviđa, da je to najteže što Gospa traži. Jako je simpatično ovdje u Međugorju vidjeti toliko različitih nacija, različitih naroda, a kako smo zapravo svi jednaki i kako, kad nam je teško, svi na isti način plačemo i kukamo. Primjerice, kada kažem hodočasnicima post o kruhu i vodi, uvijek me pitaju, može li barem kava ujutro. Kažem im, može, ali prije nego što se Gospa probudi da vas vidi!

Onda neki pitaju, može li ručak a ne večera. Neki čak pitaju, a kako u srijedu, koliko je u srijedi sati. Kao da ne znaju koliko srijeda traje i koliko petak traje. I tako se na različite načine pokušavamo opravdati, ako ne bude baš onaj post koji Gospa traži. Ali, Gospa je bila jasna, ona kaže kruh i voda. Ona ne traži post od onih koji su bolesni, ako su zaista bolesni. Pod tim se ne misli na glavobolje, ako nekoga boli stomak. Ona misli na one koji su zaista bolesni. Ti ljudi će kroz molitvu shvatiti što drugo mogu učiniti u zamjenu za post o kruhu i vodi, a svi ostali neka mole da im Bog pomogne da mogu postiti onako kako Gospa želi. Moći postiti je dar Božiji. Gospa traži da se ispovijedamo barem jedanput mjesečno. Ona kaže da nema čovjeka na zemlji koji nema potrebu za mjesečnom ispovijedi. Traži da vratimo Bibliju u obitelji.

Kad Gospa dadne poruku meni kao vidjelici, ona je meni ne objašnjava. Ona je meni da na isti način na koji je ja odmah prenesem vama. Ja mislim da kad Gospa kaže „ Vratite Bibliju u obitelji“ ona želi reći da je otvorimo svaki dan, da pročitamo dvije-tri rečenice, nije bitno koliko, ali da je Biblija prisutna u našoj kući, a ne da je imamo kao jedan suvenir, da možemo reći da imamo Bibliju, ali da je nikad ne otvaramo. Za mene je jako važna Gospina poruka od 2. Travnja. To je prvi put u svim ovim godinama ukazanja da sam skupila hrabrosti i počela pred Gospom komentirati poruku.

Gospa je rekla:“Draga djeco, obnovite Crkvu.“ Prepala sam se, jer to nije baš lako. Osjetila sam se malenom, i svi oni koji su bili samnom... Tko smo mi da obnovimo Crkvu? I pitala sam je: „ Kako, Majko, to od nas očekuješ? Što mi možemo učiniti?“ Ona je rekla: „ Draga djeco, prvo obnovite sebe, obnovite svoje obitelji, a ja ću vam pomoći da obnavljate druge.“ I to ja vas molim sada: obnovite sebe, obnovimo svoje obitelji, da onda možemo obnavljati druge.