Mirjana Dragićević - Soldo: Za Gospu nema privilegiranih

Mnogi hodočasnici, kad dolaze u Međugorje, misle da smo mi vidioci privilegirani, da je dovoljno nešto reći nama i Gospa će ih sigurno uslišati, ili čak da je dovoljno dodirnuti nas. A to je pogrešno razmišljanje, jer za Gospu kao Majku nema privilegirane djece.

Svi smo mi njezina djeca koju ona bira za različite misije- nas šestero da preko nas kaže poruke, a vas da budete apostoli tih poruka. U poruci od 2. sječnja mislim da se obratila baš vama, hodočasnicima Gospa je rekla:

"Draga djeco, ja sam vas pozvala. Otvorite svoje srce, pustite me da uđem, da mogu napraviti svoje apostole od vas."

Znači svi smo mi Gospini odabranici. Mi, da preko nas kaže poruke, a vi da ih nosite dalje, da budete njezini apostoli. Ako, ipak, možemo govoriti o privilegiranima, gledajući Gospine poruke, onda možemo govoriti o svećenicima, jer ona nikad nije rekla što oni trebaju činiti, samo što mi trebamo činiti za mir. Bila sam mnogo puta izvan Hrvatske i imala sam priliku vidjeti kako se u drugim zemljama odnose prema svećenicima. Drugačije je nego ovdje, u Međugorju. Kod nas postoji poštovanje prema svećenicima, a u drugim zemljama se o gubi, a to ne valja, ne smije biti, jer Gospa kaže: "Draga djeco, ako izgubite poštovanje prema svećenicima, izgubit ćete poštovanje prema Crkvi, i na kraju prema dragom Bogu."

Ako misliš da tvoj svećenik ne čini kako ti misliš da treba, nemoj pričati o tome okolo, samo činiš loše sebi i onima koji te slušaju.

Uzmi krunicu, moli Boga za njega, posti za njega, tako ćeš mu pomoći. Ja posebno molim hodočasnike, kad se vrate u svoje župe da pokažu kakav treba biti odnos prema svećenicima, kako ih trebamo poštovati.