9. zavjetno hodočašće za Domovinu

Bratovština Marijanski zavjet za Domovinu već devetu godinu organizira pješačko hodočašće gotovo cijelom Hrvatskom te dijelom Bosne i Hercegovine. Od Osijeka pa sve do Dubrovnika.

Zbog od davnina poznate odanosti hrvatskog naroda katoličkoj Crkvi i pobožnosti Blaženoj Djevici Mariji, te svojevrsnom zavjetu danom u Domovinskom ratu po kojem smo izborili slobodu, hodočašćem želimo iskazati zahvalnost za slobodu,dostojanstvo i vjernost te napredak hrvatskog naroda i Domovine ,a ujedno i molimo za trajnost tih istih vrednota.

Ovogodišnja hodočasnička ruta kreće iz Osijeka 11. lipnja te nakon više od 1700 km i 75 dana hoda, završava u Dubrovniku 24. kolovoza 2023. godine. Hodočašće povezuje gotovo sva Marijanska svetišta Lijepe naše.

U skladu s ovogodišnjim geslom hodočašća Marijanski zavjet za Domovinu – „Ustanimo i pohitimo s Marijom!” (cf. Lk 1,39) – učinimo upravo to – ustanimo i pohitimo te dajmo jedni drugima svjedočanstvo nade koja je u nama.

Marija, nakon što zače po Duhu Svetom, usta i uputi se u gorje svojoj rođakinji Elizabeti. Usta i pohiti kako bi s Elizabetom podijelila svoje svjedočanstvo o čudesnom susretu s Gospodinom, ali i kako bi čula svjedočanstvo svoje rođakinje Elizabete o čudu koje je njoj samoj Gospodin učinio.

Na tragu toga Marijina čina, odlučili smo ovogodišnje naše hodočašće prožeti tim istim ciljem, tim istim motivom: podijeliti svjedočanstva jedni s drugima.

Učinimo upravo to – ustanimo i pohitimo, dajmo jedni drugima svjedočanstvo nade koja je u nama.

Prijave su u tijeku, a prijavnicu potražite na www.marijanskizavjet.hr

marijanski zavjet za domovinu

ruta 2023