Krunica od 300 m za Gospu Sinjsku

Povodom 300 godina obrane Sinja po zagovoru Gospe, redovnom organiziranom hodočašću mladih Splitsko-makarske nadbiskupije iz Solina u Sinj, u subotu uoči blagdana Velike Gospe, na jedinstven način priključit će se i članovi zajednica Obnove u Duhu Svetome iz ove Nadbiskupije.

Naime, kako bi simbolično zahvalili Majci, članovi zajednica izradili su veliku krunicu-ružarij (sva 4 otajstva). Krunica je sačinjena od 300 metara ukupne dužine konopca, drvenog križa od 2 m i alke u sredini koja ima lik Gospe Sinjske ugraviran na drvo.

Na samom početku hodočašća na Gospinom otoku u Solinu (u subotu 8. kolovoza od 19.30 sati), zajedno s tisućama mladih hodočasnika, članovi zajednica Obnove u Duhu Svetome, sudjelovat će na misi kojom predsjeda nadbiskup Marin Barišić. Tada će se snimati i kadrovi za spot pjesme „Zauvijek okrunjena“ koja je nastala povodom ove obljetnice. Članovi će formirati srce i riječ MOLI ispred crkve u Solinu.

U Sinju će zajedno sa drugim vjernicima sudjelovati na jutarnjoj misi koju vodi generalni vikar mons. Miroslav Vidović, kada će krunica biti predana i kao poklon trajno ostati u sinjskom franjevačkom samostanu.

Iz Obnove u Duhu Svetome se ističe da je ovo čin zahvalnosti Majci za sve molitve kojima je izmolila brojne blagoslove u životima vjernika. Krunicu su izradili sami članovi zajedničkim radom, molitvom i među sobom prikupljenim sredstvima.

Zato članovi zajednica hodočaste s ovom krunicom u ime cijelog hrvatskog naroda, a putem do Sinja, nošenjem krunice i križa, mogu im se priključiti svi koji to žele.

Označeno u