Pročitajte sve što trebate znati o nadolazećem Svjetskom susretu mladih u Krakówu!

Susret će se sastojati od dva dijela: prvi dio su dani u biskupijama Poljske, a drugi tjedan susreta održavaju se kateheze, festivali mladih, križni put i zaključni susret mladih s Papom i svečanom euharistijom.

Ured za mlade Hrvatske biskupske konferencije donio je obavijest o organiziranju odlaska mladih na 31. svjetski susret mladih u Krakówu. Susret će se održati od 26. do 31. srpnja pod geslom 'Blago milosrdnima, oni će zadobiti milosrđe' (Mt 5, 7).

Ured je priredio i knjižicu za mlade iz Hrvatske sa svim potrebnim informacijama o ovogodišnjem Svjetskom danu mladih koji će se održati u Krakówu. Knjižica je naročito namijenjena voditeljima grupa i volonterima iz Hrvatske. Sve dodatne informacije svakom će hodočasniku biti dostupne u hodočasničkom ruksaku kojeg će preuzeti prilikom dolaska u Kraków.

Poruku mladima za ovaj susret uputio je i Sveti Otac te istaknuo kako geslo ovoga Izvanrednog jubileja glasi 'Milosrdni poput Oca' (usp. Misericordiae Vultus, 13) i s tim se podudara tema idućeg SDM-a. Papa Franjo stoga je pozvao mlade da nastoje što bolje shvatiti što znači Božje milosrđe.

Tiskovni ured Svete Stolice 13. lipnja objavio je program apostolskog putovanja pape Franje u Poljsku.

Papa na put kreće u srijedu 27. srpnja zrakoplovom sa zračne luke Fiumicino u 14 sati. Dolazak u međunarodnu zračnu luku Sveti Ivan Pavao II. u Krakówu predviđen je u 16 sati gdje će biti upriličen svečani doček.

Za sudjelovanje na Svjetskom danu mladih ove je godine registrirano 1 770 hodočasnika iz cijele Hrvatske, a registriran je i 191 mladi hodočasnik iz BiH.

Prije samog Krakówa, 290 mladih iz Hrvatske i BiH-a sudjelovat će u 'Misijskim danima' u nadbiskupiji Katowice, 60 u nadbiskupiji Częstochowa i 50 u biskupiji Tarnow.

Sam program susreta sastojat će se od dva dijela: prvi dio su dani u biskupijama Poljske, a drugi tjedan susreta održavaju se kateheze, otvaranje susreta, festivali mladih, križni put i zaključni susret mladih s Papom i svečanom euharistijom.

Na kraju prvog tjedna krenut će se prema Krakowu gdje se održava središnji dio programa.
Na susretu će sudjelovat će 3 biskupa iz Hrvatske: Kardinal Bozanić, mons. Mijo Gorski i mons. Vlado Košić, te jedan biskup iz BiH, mons. Marko Semren.

Na Festivalu mladih sudjelovat će 3 skupine.

Pjevat će band Slyiric iz Dugog Sela i SKAC zbor iz Zagreba, te mladi iz pokreta salezijanske mladeži koji će se natjecati na međunarodnom nogometnom turniru u okviru Festivala mladih pod nazivom 'Copa Catolica'.