Vikend u Karmelu BSI Duhovna obnova za djevojke koje razmišljaju o redovničkom pozivu

Bog svakoj osobi upućuje jedinstveni poziv na postojanje te život u ljubavi za koji smo stvoreni i koji treba ispuniti najdublje težnje naše duše. Ovaj poziv na ljubav se ostvaruje kroz poziv na bračni ili pak redovnički život.

U samostanu Karmelićanki Božanskog Srca Isusova, Vrhovec 29 - Zagreb, održat će se duhovna obnova za djevojke koje razmišljaju o redovničkom pozivu. Susret započinje u petak 29.9.2017. u poslijepodnevnim/večernjim satima, a završava 1.10.2017 u nedjelju. Duhovna obnova obuhvaća program koji omogućuje trenutke boravka u Božjoj blizini, tišinu srca i osluškivanje Gospodinovog glasa: predavanja na temu razlučivanja zvanja, upoznavanje kriterija za redovnički način života, upoznavanje sa karizmom i duhovnošću redovničkog života, oblicima apostolata redovničke Zajednice, trenuci osobne i zajedničke molitve, mogućnost osobnog razgovora s redovnicom/ redovnicama, svećenikom, susret s redovničkim pripravnicama i njihovo svjedočanstvo poziva…

Kroz projekt „Vikend u Karmelu BSI“ pomogli smo mnogim djevojkama koje su tražile Božju volju i željele razlučiti svoj životni poziv: neke su od njih bile pozvane u našu Družbu, druge pak u neke druge redovničke zajednice, neke na život u braku.

Ukoliko netko nije u mogućnosti prisustvovati cjelovitom programu susreta, može se pridružiti u dio programa prema svojim mogućnostima.

Ostale informacije i prijave, molimo pošaljite na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Također, s ciljem upoznavanja redovničkog načina života i razlučivanja poziva, tijekom cijele godine postoji mogućnost ostvarenja posjeta i individualnih dana boravka u samostanu.