E, TO SU SUSJEDI! Skupilo se cijelo selo i obnovilo kuću koja je izgorjela u požaru

Obitelji Zulić u požaru je izgorjelo sve što su imali.

Mještani Vrše su se udružili, prikupili novac i građevinski materijal i krenuli u obnovu, piše 24 sata.

Mještani sela Vrše kraj Sanskog Mosta u BiH pokazali su izuzetnu humanost i solidarnost, te su za vikend izgradili potpuno novi krov na kući obitelji Zulić. Kuća je izgorjela u petak u velikom požaru, javljaju Nezavisne novine.

Prema riječima Admira Velića, jednog od organizatora akcije, u pomoć su se uključili svi stanovnici sela, a nakon što su prikupili novac i nabavili građevinski materijal organizirali su zajedničku akciju.

- Najvažnije je bilo napraviti novi krov kako kuća ne bi kisnula i dalje propadala. Zahvaljujem svima koji su dali doprinos ovoj akciji, ali mi tu nećemo stati, jer je potrebno obnoviti sve što je u požaru izgorjelo, kako bi ova obitelj imala normalne uvjete za život - kazao je Velić za "Nezavisne".

Prema njegovim riječima, pomoć su pružili ili obećali brojni kolektivi i pojedinci, kao i lokalne vlasti. Kuća pripada supružnicima Šefiku i Safiji Zulić, a pored njih u kući žive njihov maloljetni sin te otac i majka vlasnika kuće.

Zulići kažu da je u požaru, koji je izbio u jutarnjim satima proteklog petka, izgorjelo skoro sve što su mukotrpno stjecali tijekom cijelog života. Požar je izbio dok su ložili vatru na gornjem katu, nakon čega je iskrica iz peći zapalila tepih i zapalila ga.

Iako su nakon izbijanja požara susjedi pritekli u pomoć Zulićima, a brzo su stigli i vatrogasci, krov i gornji kat kuće su potpuno izgorjeli, a prizemlje je jako oštećeno.

Zulići su zahvalni susjedima što su im pritrčali u pomoć kada im je to bilo najpotrebnije u životu, pišu Nezavisne novine.