Evo ti prilike - HODAJ ZA ŽIVOT, ZA OBITELJ, ZA HRVATSKU!

Uoči Hoda za život, fra Ivo Rastočić iz Splita, odaslao je snažnu poruku hrvatskom narodu i pozvao sve da se pridruže u subotu, 20.5. u Zagrebu ili Splitu pružiti podršku svakom čovjeku da dobije priliku sanjati i živjeti svoje snove!

Evo što je poručio:

Reci mi kako si ono govorio Bog, obitelj, Domovina. Reci mi kako si ono pjevao pjesme naše. Reci mi kako si ono pozdravljao pozdravima našim. Reci mi kako si ono obećao da ćeš stati prvi kada bude trebalo.

Evo ti prilike stani prvi! Hodaj prvi!

Hodati nam je za život od začeća do prirodne smrti. To je ono pravo koje svi sudovi ovoga svijeta ne mogu oduzeti. Živjeti znači ispod majčina srca ljubiti, živjeti znači vjerovati i nadati se novim generacijama koje će se usuditi promijeniti svijet na bolje. Živjeti znači biti dostojan svoje plače, živjeti znači biti odblokiran. Ma živjeti znači radost! HODAJ ZA ŽIVOT!

Hodati nam je za obitelj, temelj društva, jer nisu uzaludni dijalozi koji se odvijaju u srcu majki i očeva dok misle na dijete koje je udaljeno od njih, koliko samo plača, molitava, krunica izmoli majka očekujući bar neki glas od sina koji je daleko od kuće. Kolike majke i očevi dugo odlaze na kolodvore u luke očekujući kada će im se vratiti sin izdaleka. Taj govor, te suze, ta pisma su većinom ne napisana, ali ona su izgovorena u tvome srcu, izrečena u njihovim bdjenjima, izrečena u njihovim molitvama, željama i čežnjama da svoje dijete zagrle i dočekaju na kućnom pragu. Nitko od nas neće toliko puta nazvati, htjeti razgovarati, pisati nam, čeznuti kao za nama Majka na nekom dalekom poslu, izvan kuće, izvan grada, izvan domovine. Majka i otac komuniciraju sa svojim djetetom ne samo pisanom riječi, ne samo razgovorom i govorom, ne samo telefonom i znakovima, nego svojim osjećajima, čežnjama, željama, plačem, smjehom, sjećanjima, razmišljanjima i planiranjima.U obitelji živjeti znači živjeti u povjerenju, predaji, zaštiti, vjernosti, primanjima i davanjima, prihvaćanjima, razmjenama darova, razmjenama osobnosti, ljubavi, praštanja. HODAJ ZA OBITELJ!

Hodati nam je za Hrvatsku, naša domovinu, koja je i naša obitelj, naš otac i majka, naše danas, jučer i sutra. Hodati nam je za domovinu ponosnu i lijepu, za domovinu u kojoj je domovinski rat u središtu, za domovinu prirodnih bogastava, za domovinu mora i sunca, za domovinu odblokiranih, za domovinu dostojanstvenih branitelja, za domovinu sjevera i juga i istoka i zapada, za domovinu svetaca, mučenika i pravednika, za domovinu u kojoj mladi ljudi imaju posao i ostaju tu. Hodati nam je za domovinu Života, obitelji i domoljublja. Za domovinu u kojoj se dostojanstveno pozdravlja starim našim pozdravima. Za domovinu našega jezika i pisma hrvatskoga. HODAJ ZA HRVATSKU!

Stani prvi i dostojanstveno hodaj!