Humanitarna akcija za pomoć u liječenju Joze Klišanina

Naselje Miši pored Livna uputilo je javni poziv prema svim ljudima dobre volje da se uključe sa svojim prilozima u liječenju njihova sumještanina, 23-godišnjeg Joze Klišanina koji je teško stradao u prometnoj nezgodi prošle godine.

Teška prometna nezgoda dogodila se 28. srpnja 2015.godine na magistralnoj cesti Livno - Tomislavgrad u mjestu Smričani, a od posljedica udesa mu je nagnječena moždina u kralježnici zbog čega Klišanin ne osjeća noge.

Nakon dužeg liječenja na KBC-u Firule u Splitu, liječnički tim je preporučio daljnju rehabilitaciju u Krapinskim toplicama koja će trajati više od godinu dana.

Troškovi liječenja su 24 800 kuna ili 3.300 eura mjesečno.

Misleći da će moći sami pokriti sve troškove, obitelj je pokušala izbjeći otvaranje kunskog i deviznog računa za pomoć, ali su naposljetku bili prisiljeni to učiniti i prihvatiti pomoć onih koji to žele iskrena srca učiniti.

Jozi je, kažu, potrebna pomoć dobrih ljudi, a ako je ne dobije neće moći odlaziti na prijeko potrebnu rehabilitaciju i može ostati nepokretan.

U posljednjih nekoliko dana više livanjskih sportskih kolektiva i osoba su svoje uspjehe uz novčane priloge posvetili upravo za liječenje njihovog sumještanina Klišanina.

Stoga je u Livnu pokrenuto niz humanitarnih akcija, a jedna od njih je i stolnoteniski turnir posvećen Jozi Klišaninu, tijekom kojeg je prikupljeno 450 KM.

Također, jedan od najpoznatijih "streamera" na Balkanu "MisterCro", pravim imenom Danijel Vrdoljak iz Livna, održao je preko vikenda 27 sati "livestream" igre "World of Tanks". Danijel je igrao jednu od najpoznatijih "online" igara 27 sati bez prekida i sve je to uživo prenosio na internetu.

Tijekom njegove igre ljudi u cijelom svijetu su uplaćivali donacije putem PayPal-a i slične platforme te je tom prilikom skupljeno 3.000 KM.

Pobjedu livanjskih košarkašica nad aktualnim prvakinjama iz Hrvatske ekipu iz Vodica u četvrtom kolu B regionalne lige su isto tako posvetili za liječenje Joze Klišanina.

Od posjetitelja na prodaji karata i drugim donacijama skupljeno je 1.117 KM, a svoga honorara su se odrekli i suci utakmice kao i osobe zadužene za zapisnički stol.

MNK "Seljak" iz Livna i MNK Mostar SG Staklorad iz Mostara u 11. Kolu Premijer futsal lige BiH su svojim prilozima i drugim novčanim sredstvima potpomogli u liječenju njihovog stradalog sumještanina.

Tu je večer za Jozino liječenje prikupljeno ukupno 2.805 KM u koje se ubraja Moto klub Vukovi s 550 KM, Auto klub Livno 220 KM, MNK Mostar SG Staklorad 150 KM dok su domaćin MNK Seljak i prijatelji iz PU Livno podržali ovu akciju sa 620 KM.

Za sve ostale koji žele pomoći Jozi u liječenju objavljen je kunski i devizni račun otvoren u Zagrebačkoj banci.

Kunski žiro račun:
HR4223600003239738892 (BIC:ZABAHR2X)
Devizni žiro račun:
HR7923600003239738905 (BIC:ZABAHR2X)

Označeno u