I ove godine hodočašće na Šćit na blagdan Male Gospe

Svečano misno slavlje na blagdan Male Gospe u župi Rama-Šćit predslavit će prof. dr. Željko Tanjić, rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta u Zagrebu. Po staroj ramskoj tradiciji, na blagdan Male Gospe i ove godine hodočastit će se na Šćit, u svetište Majke od milosti – Gospe Ramske.

Kao i do sada, priprava za ovaj blagdan biti će kroz trodnevnicu koja će započeti u u subotu 5. rujna prema sljedećem rasporedu: 

U subotu, 5. rujna, u 18 sati bit će ispovijed učenika i misa pred početak nove školske godine, a predslavit će ju fra Mijo Džolan.

U nedjelju, 6. rujna u 18 sati bit će slavljena misa za narod i predslavit će ju fra Stjepan Radić, gvardijan samostana Sv. Ante, Bistrik – Sarajevo.

U ponedjeljak, 7. rujna u 18 sati prof. dr. Željko Tanjić, rektor HKS-a u Zagrebu će predslaviti misu za hodočasnike.

U utorak, 8. rujna na blagdan Male Gospe slabit će se: - rana misa u 7:30 - pučka misa u 11:30 – predslavit će ju prof. dr. Željko Tanjić Kroz trodnevnicu, svi oni koji žele pristupiti sakramentu ispovijedi, za to će imati mogućost od 17 sati, piše rama-prozor.info.

Napomena: zbog mjera opreza i preporuka nadležnih institucija, svete mise i sav ostali program predviđeni su u perivoju samostana.

Označeno u