Jak kao David: Pomozite šestomjesečnom dječačiću

Sa samo 2,5 mjeseca života počela je Davidova borba protiv leukemije.

Priča obitelji Franjkić počela je u rujnu ove godine kada je David zbog gubitka apetita i malaksalosti primljen u bolnicu.

- Već pri vađenju krvi bilo je poteškoća sa zgrušavanjem, ali ipak su uspjeli uzeti uzorke i već nakon 10 minuta uslijedio ješok – započela je priču mama malenog Davida, Željana Franjkić.

- David je jako loše i bori se za život. Dijagnosticirana mu je dojenačka leukemija koja je naš normalan obiteljski život pretvorila u borbu. Davidu su nalazi bili toliko loši da se borio za život te je hitno prebačen na odjel Intenzivne njege. Naše divno malo biće do jučer savršeno zdravo i veselo, preko noći životno ugrožen – prisjeća se mama Željana prvih trenutaka kada je njenom dvo i pol mjesečnom sinčiću dijagnosticirana teška i okrutna bolest.

Uslijedila je operacija ugrađivanja centralnog venskog katetera, a onda i pet preteških i predugih dana molitve, strpljenja, straha,…

- Čekanja onih sat vremena posjeta da vidimo našeg anđela u moru aparata, pozivi u pola noći sa strahom što će glas s druge strane slušalice reći. I borio se naš David protiv Golijata i uspio pobijediti prvi put. U rujnu, točnije 21. rujna primaju nas na odjel Hematoonkologije gdje napokon mogu bit uz njega 24sata. Na intenzivnoj je započela borba i prve kemoterapije su krenule. I tako iz dana u dan idemo i sa strepnjom živimo. On hrabro podnosi sve te kemije, sva pusta snimanja, punkcije, bockanja,…ali kreću i problemi sa tlakom i srcem jer naravno sve što liječi ima nuspojave. Dolaze problemi i prva kriza kada David dobiva sepsu, prekida se kemo i opet smo na intenzivnoj. Dobiva bitku i drugi put te nastavljamo sa kemoterapijom. Slijedi opet operacija centralnog venskog katetera, vađenje prvog jer se oštetio i ugradnja novog – priča mama Željana.

David je prije mjesec dana, točnije 23. studenog primio zadnju kemoterapiju u ovom bloku te je sada u pauzi.

- Srce je bolje, tlak se smirio i nalazi su OK. David je veseo i osim što je izgubio dosta svoje bujne kosice ništa ne daje naslutit s čim se bori. Ono što je prošao je tek početak. Još jedan kratki blok nakon pauze i onda dva jako duga ,teška i neizvjesna bloka. Vjerujemo da će se naš David igrati sa svojim sekama i odrasti, živjeti jer ništa lipše na svitu nema od zjenice oka naše dice, onog nevinog osmijeha za kojeg pomičeš sve granice – iskreno će mama Željana.

Davida čeka dugotrajna borba i treba vašu pomoć. Uplatom od samo par kuna možete mu pomoći da se izbori za svoj život i da i on ima sretno i bezbrižno djetinjstvo.

Privredna banka Zagreb
IBAN HR7023400093214633386
Swift PBZGHR2X

- Bog te blagoslovio sine naš na tvom putu ka ozdravljenju. Blagoslovi Bože sve one koji se s nečim bore, svu dječicu koja prolaze kroz teške dijagnoze, njihove roditelje, naše prijatelje s onkologije, sestre, doktore...Sve ljude koji su molitvom jačali tvoju i našu snagu i jačaju je i danas i svaki dan. David treba vašu pomoć. Možda će vam se činiti malo ali samo jedna vaša nepopijena kava njemu će puno značit – stoji u poruci Davidovih roditelja koju su objavili u Facebook grupi „Jak kao naš David“.

Označeno u