Pater Ike o peticiji Brune Šimleše: Ne kužim takvo malodušje

Bruno Šimleša, sociolog i kolumnist, protivnik referenduma o braku i Hoda za život, koji je posljednju pozornost javnosti pridobio osvrćući se na ponašanje hrvatskih pjevačica, ovaj tjedan je pokrenuo peticiju za borbu protiv požara kojom traži da se saborski zastupnici odreknu plaća, te je požare iskoristio za samopromociju.

Potaknut malodušnošću dotičnog, na njegovu peticiju osvrnuo se pater Ivan Ike Mandurić.

Pater Ivan Ike Mandurić je na svojem Facebook profilu poručio Šimleši: “Bruno Šimleša nas poziva da potpišemo peticiju da se saborski zastupnici odreknu plaće za pomoć postradalima u požaru. Ne kužim takvo malodušje. Trebao je pozvati da se plaće odreknu svi živi – osim njega samoga, g. Brune Šimleše”, napisao je pater Ike.

U peticiji Brune Šimleše, stoji: “Svaka čast svima koji se od jučer bore s vatrom u okolici Splita! Od svih vatrogasaca i službenih osoba do bezbroj „malih“ ljudi koji su opet pokazali veličinu.

Inače ne volim po političarima jer su tako laka meta i obično se uđe u neki jeftini populizam, ali sada ih treba prokazati. Reagirali su loše, tragično prekasno, uvjeravajući nas da je sve pod kontrolom i to je prokleta katastrofa. Veća katastrofa nije spriječena zahvaljujući dobroj organizaciji, nego unatoč njihovoj lošoj koordinaciji i kasnoj reakciji.
I zato molim građane da potpišu peticiju za niže navedeno.

1) Da se svi saborski zastupnici odreknu bar jedne plaće koju će dobiti za sljedeća dva mjeseca nerada i da to proslijede ljudima koji su pretrpjeli štetu u požaru.
2) Da se organizira Fond za borbu protiv požara jer znamo da je svako ljeto potrebno tako nešto. Umjesto da uhljebite stotine članova vaših stranaka, ajde napravite nešto korisno za druge.
3) Nagrada za vatrogasce!!!

Neki rade za male plaće, a mnogi su i dobrovoljci. I znam da ne traže pare, ali sigurno će im goditi neka vrsta priznanja. Po njima ima smisla nazvati neki trg, važnu ulicu, njima treba posvetiti dan, a naravno, bilo bi korektno i da su financijski nagrađeni. Živo mi se fućka za vaše vječne rasprave o ustašama i partizanima kad imate heroje ispred sebe!!!

Realno, mogli bismo navesti još bezbroj stvari, ali i ovo će biti ogroman korak naprijed. Dijelite! Nemojte se oglušiti na ove zahtjeve! Akcija!!!”, napisao je Šimleša objavivši na svom facebook profilu