PODIGNIMO SVIJEST: Dr. Herman Vukušić pješice 1548 km do Lourdesa

Na ovo putovanje dr. Vukušić, ugledni hrvatski psihijatar, kreće s pet potvrđenih tjelesnih dijagnoza, a cijeli projekt odvija se u suradnji sa Hrvatskom udrugom oboljelih od limfoma i leukemije

Na nedavno održanom Okruglom stolu u organizaciji Hrvatske udruge leukemija i limfomi (HULL), dr. Herman Vukušić objavio je svoju  namjeru da hodočašćem od Zagreba do Lourdesa  pomogne podizanju razine društvene svijesti o oboljelima od raka krvi u Hrvatskoj, kao i potrebi organiziranja prikladne zdravstvene skrbi za ove pacijente, posebice djecu, piše Direktno.

Put koji će propješačiti do Lourdesa, jednog od najpoznatijih marijanskih svetišta u svijetu, dug je 1548 kilometara, a cijelim putem na jedinstvenu mail adresu primat će molitve za oboljele i potrebite, koje će, po dolasku u Lourdes biti prebačene na posvećeni memorijski stick. Ovaj će stick s molitvama biti položen u posebnu kutiju za molitve kod Spilje ukazanja. Običaj nalaže da svaka molitva položena u kutiju bude pročitana od strane lourdskih svećenika te ih dr. Vukušić tijekom svojeg hodočašća neće otvarati, niti čitati.

Osobno, dr. Vukušić će kod Spilje položiti svoju "Molitvu za Hrvatsku", u kojoj će od Majke Božje zatražiti bolji, radosniji i kvalitetniji život za cijeli hrvatski narod i za sve ostale hrvatske građane.

Na ovo putovanje dr. Vukušić, ugledni hrvatski psihijatar, kreće s pet potvrđenih tjelesnih dijagnoza, a cijeli projekt odvija se u suradnji sa Hrvatskom udrugom oboljelih od limfoma i leukemije. Sav prihod sakupljen od donacija tijekom hodočašća namijenjen je radu HULL-a, Zaklade "Ana Rukavina" te nabavci pametnih lijekova za oboljele od raka krvi.

Na svoj put dr. Vukušić kreće početkom kolovoza, a njegov dolazak u Lourdes očekuje se sredinom rujna ove godine.

Sretno i blagoslovljeno, Hermane!