Za ovu učiteljicu roditelji i učenici kažu da je najbolja u Zagrebu, pogledajte kako su joj zahvalili

‘Njoj možeš reći sve probleme i ona će ti najbolje pomoći’, kažu učenici Mihaele Koran iz Zagreba ističući posebnost svoje učiteljice i zahvaljujući joj na tome na poseban način.

Najbolja učiteljica u Zagrebu nalazi se u Osnovnoj školi Dobriše Cesarića i ondje vodi 4. A razred. Riječ je o Mihaeli Koran čiju su posebnost učenici i njihovi roditelji odlučili nagraditi objavom na jumbo plakatima u gradu te oslikanim majicama.

“Bio je to jedan potpuno običan radni dan. Samo sam zbog tišine u razredu mislila sam da se nešto dogodilo. Bili su jako mirni i zapravo su me ostavili bez riječi”, priča učiteljica koja se tek posebno iznendila kada je na putu kući ugledala dva jumbo plakata koji su joj ukazali na ono što su joj učenici majicama i svime taj dan rekli – da je najbolja.

“Kada svakome pristupiš kao da je tvoje, onda vjerujem da je to nešto što su oni prepoznali”, kaže Mihaela.

Ne uči ih samo ‘biflati’ gradivo, već razmišljati
Na ideju su došli zadovoljni roditelji, piše RTL. “Uči ih razmišljati. To nije samo gradivo nabiflano na pamet nego ih uči razmišljati što je meni kao roditelju najvažnije”, kaže Martina Gašparić Bukvić, majka jednog učenika.

A o učiteljici progovaraju i djeca. “Njoj možeš reći sve probleme koji te muče i ona će ti najbolje pomoći”, kaže Petra. Tin, pak, ističe kako mu je pomogla da se riješi problema s geometrijom. Naučila ih je, kažu, rješavati probleme među prijateljima kad se posvađaju, a ondje je da ih i zagrli i utješi kad im to treba.

“Baš se osjećam vrijedno i posebno, upravo onako kako želim da se oni osjećaju. Oni su sada meni vratili istom mjerom i to je ono što me je ispunilo potpuno”, zaključuje Mihaela.