Sadržaj s oznakom: Školstvo

Jedan od najboljih kickboksača na svijetu osvrnuo se na jednu vrlo bitnu temu

U tiskanom udžbeniku za peti razred osnovnih škola i to onih uključenih u eksperimentalni program piše da su 'znanstvenici uz pomoć arheologa analizirali Isusov kostur i na temelju njega kreirali stvarno lice Isusa'.

Peterostruki oskarovac Ilija Srpak iz 1. gimnazije Varaždin u četvrtak je, na dodjeli priznanja "Oskar znanja", oduševio je svojim govorom.

Prošloga je tjedna u Moskvi održana Europska olimpijada iz fizike (EuPho ’18). U konkurenciji od 115 učenika iz 23 zemlje, naši su još jednom briljirali. Najbolji od naših predstavnika bio je Domagoj Perković, učenik trećeg razreda III. gimnazije u Splitu, koji je osvojio zlato.

‘Njoj možeš reći sve probleme i ona će ti najbolje pomoći’, kažu učenici Mihaele Koran iz Zagreba ističući posebnost svoje učiteljice i zahvaljujući joj na tome na poseban način.

Adolescenti koji prakticiraju religiju redovito bolje prolaze u školi od onih adolescenata koji to ne čine, otkriva nedavno objavljeno istraživanje, rad dr. Ilane M. Horwitz na Stanfordovoj Graduate School of Education.

U svijetu gdje nitko ne zna u koji toalet treba ići i u kojem dopuštamo osmogodišnjacima da odlučuju jesu li djevojke, dječaci ili ananasi, priča Joshue Sutcliffa zapravo ne iznenađuje.

Iz japanske Nagoye, gdje su se proteklih dana nadmetali najbolji mladi robotičari iz više od 40 zemalja sa svih kontinenata, hrvatska se mladost vraća s mnoštvom priznanja i brojnim medaljama.

Antonela je cura o kojoj smo pisali, o kojoj su djeca snimila i kratak film u školi „Marina Držića“, cura koja je došla na ovaj svijet kako bi nas naučila neke stvari koje smo možda i zaboravili negdje usput.

Zadržite nas time što će se cijeniti informatika, što zdravstvo neće biti povlastica bogatih, što mladi nakon fakulteta neće čučati na burzi, ali ni oni s 30 godina staža