Kršćanski učitelj suspendiran jer je cure nazvao ”curama” – njegov odgovor svi trebaju čuti!

U svijetu gdje nitko ne zna u koji toalet treba ići i u kojem dopuštamo osmogodišnjacima da odlučuju jesu li djevojke, dječaci ili ananasi, priča Joshue Sutcliffa zapravo ne iznenađuje.

No, unatoč svemu, priču Joshue, učitelja matematike u Englskoj, svakako treba čuti – jer je zapravo smiješno što ju je potaknulo.

„Zaista fantastičan posao, cure.“

Točno je te riječi Sutcliffe uputio maloj grupi ženskih učenica koje su jako dobro napisale test – htio ih je pohvaliti.

I upravo su te riječi dovele do optužbe koja je uključivala „diskriminaciju“ i tvrdila da učitelj postupa suprotno „školskom zakonu o jednakosti“.

Ispalo je da se jedna od tih djevojaka identificirala kao muško tako da je Mr. Sutcliffe napravio pogrešku. Iako se ispričao učeniku nakon pogreške, šteta je učinjena. Pokrenuta je istraga te je učitelj suspendiran dok ne bude završena.

„Bio sam u potpunosti šokiran kada su mi rekli da me istražuju“, rekao je Sutcliffe, „Nisam znao što se događa. Bilo je nerealno. Rekao sam da je to bila jedna pogreška zbog koje sam se ispričao, ali je on inzistirao da se istraga nastavi.“

„Sjedim u kazni već šest dana i strašno je“, dodao je, „Ispada kao da sam javno posramljen.“

27-godišnji učitelj matematike, koji je ujedno i pastor evanđeoske crkve u Oxfordu osjeća da mu se karijera raspada zbog komentara koji je trebao biti ohrabrujući.

Djevojka koja je željela da ju se identificira kao muško je prije toga dobila najnižu ocjenu u razredu, a u to je vrijeme odlično napisala drugi test. Tako da ju je htio uključiti u malenu grupu kojoj je uputio pohvale. Nikada nije bio informiran ili mu je rečeno da se mora prema određenom učeniku odnositi kao prema dečku, tako da je takva oštra kazna zapravo vrlo ekstremna.

Prema Daily Mailu, učitelj „nije imao službene upute kako treba oslovljavati tog učenika, no zajedno sa ostalim učiteljima odlučio se koristiti učenikovo prvo ime.“

„Moj prvi objektiv je da zapamtim ime svakog učenika, kako bi se osjećali dobrodošlima“, objasnio je Sutcliffe, „Za mene je taj učenik bio djevojka. Ispada da se taj učenik nije identificirao kao djevojka. Ne bi se trebalo očekivati da učitelji znaju sve sitnice o učenicima, pogotovo ako je riječ o učeniku koji je novi te o njemu nisam dobio nikakve informacije.“

Iako je evanđeoski kršćanin koji vjeruje u Božju podjelu na muško i žensko, nije imao namjeru prekršiti školski statut niti naštetiti učeniku. No, nevina pogreška ga je gotovo stajala karijere i reputacije.

„Uvijek sam nastojao pokazati poštovanje prema učenicima i zadržati svoj profesionalni stav, kao i integritet, ali mi se čini da me škola pokušava prisiliti da se priključim njezinom liberalnom stavu“, rekao je Sutcliffe.

„Ovaj je slučaj jedan od mnogih s kojim se susrećemo, a u kojima su učitelji i nastavnici utišavani ili kažnjavani ako odbiju djelovati prema trenutnoj seksualnoj i spolnoj ideologiji koju se nameće djeci u školama“, Andrea Williams, direktorica Crostian Concerna, izjavila je.

Sada nepravedno optuženi učitelj više ne može čekati te nastoji okrenuti situaciju i boriti se za ono što smatra ispravnim. U pismu ravnatelju škole, Sutcliffe je jasno objasnio svoja uvjerenja te je dodao da će se morati okrenuti zakonu kako bi riješio tu situaciju:

„Kao kršćanin, ne vjerujem u vašu ideologiju transseksualnosti. Ne vjerujem da se mladu djecu treba ohrabrivati da „izaberu“ spol koji je drugačiji od njihovog biološkog spola; ili da se svi u školi trebaju prilagođavati kako bi udovoljili takvoj „promjeni“, ili da bi ljude trebalo kažnjavati zbog manjka entuzijazma prema takvom pristupu.

Više sam nego spreman odgovoriti na neosnovane tužbe koje upućujete protiv mene, te ću u detalje objasniti svoj stav prema vašoj totalitarističkoj politici „jednakosti“. No, ujedno namjeravam to učiniti ispred neovisnog suda, ne pred vama kao pred sucem i porotom u svom vlastitom slučaju. Žao mi je što je naš odnos došao do ove točke, ali osjećam da nemam drugog izbora nego da ovo riješim putem zakona.“

Za Sutcliffa, pogrešno spolno oslovljavanje je samo jedan od problema koji trenutno divljaju u javnim školama.

Izjavljuje da je ujedno volonterski vodio Biblijsku grupu u školi koja je ubrzo ukinuta nakon što su ga djeca upitala koji je njegov stav u vezi braka.

„Nakon mnogo razmišljanja, rekao sam da je Biblija jasna po tom pitanju te da je brak zajednica muškarca i žene“, Sutcliffe je odgovorio djeci.

Grupa je odmah ukinuta unatoč stotinama molbi da se ponovno otvori.

„Doslovno su ukinuli biblijsku grupu“, rekao je Sutcliffe, „Ukinuta je već gotovo šest mjeseci. Nastojali smo ju ponovno otvoriti upućujući žalbe, zamolbe i pisma.“

„Bio sam šokiran i rastužen postupcima škole, koja, prema mom mišljenju, odražava sve popularniji tren marginalizacije kršćana te se nepopularna uvjerenja nastoje utišati.“

Svaka pohvala hrabrom učitelju što je ostao pri svojim uvjerenjima unatoč pokušaju da se kršćanstvo zamjeni razvodnjenom verzijom etičkog relativizma, piše Faithit.com.

Više o slučaju pogledajte u priloženom videu.


Izvor: novizivot.net