Za rehabilitaciju treba skupiti 36.000 eura

STIPANOVCI - Ivan Kovačić (26) iz Stipanovaca imao je tešku prometnu nesreću prije pet i pol godina i zbog ozljede leđne moždine vezan je uz krevet i invalidska kolica.

Njegovo liječenje počelo je u Kliničkom bolničkom centru Osijek, a nakon tri i pol mjeseca prebačen je u Varaždinske toplice, gdje je proveo šest mjeseci na rehabilitaciji. Od tada je Ivan, koji ne može pomicati ni ruke ni noge, u roditeljskom domu, a o njemu se brinu roditelji te osobni asistent, koji mu pomaže svakodnevno u vježbama. Ivanu je potrebna rehabilitacija u specijaliziranoj klinici u Njemačkoj, no troškovi boravka iznose 36.000 eura. Taj novac Ivan i njegovi roditelji ne mogu skupiti sami i zato su im potrebni svi dobri ljudi koji to mogu da uplate novac.

Ivanovi prijatelji iz DVD-a i NK Mladost Stipanovci, u želji da mu pomognu za odlazak na rehabilitaciju, organizirali su humanitarnu zabavu, koja će se održati 28. ožujka u vatrogasnom domu.

- Ivan ima veliku vjeru u oporavak, u koji ulaže svu svoju snagu i volju i svim mu se srcem nada. Svjesni smo situacije, ostale su teške posljedice nakon strašne prometne nesreće. Ivan je potpuno oduzet, samostalno diše i govori, ali su mu paralizirane obje noge i ruke. No svi koji ga poznaju znat će koliko on živi otvorena srca. Apeliramo na sve članove DVD-a, igrače i navijače NK Mladost da se maksimalno uključe u akciju i pomognu Ivanu otići na rehabilitaciju. Pomozimo ovom hrabrom mladiću, pokažimo mu da nije sam u svojoj borbi za oporavak. Do sada je pokazao da se može uspješno nositi sa svim nedaćama koje život nosi, pružimo mu ruku da nastavi dalje. U ime Ivana i njegovih roditelja unaprijed zahvaljujemo svima koji će se odazvati ovoj humanitarnoj akciji - poručuju iz DVD-a Stipanovci. S. Fridl

Računi za pomoć
O Ivanu smo pisali, ali zbog čitatelja koji se javljaju i žele pomoći, podsjećamo da se novčane donacije u kunama mogu uplatiti na: IBAN HR1223300033141068522, Splitska banka, a uplate iz inozemstva moguće su na: IBAN HR0223300033243445606, BIC SOGEHR22.