Abortivna industrija u SAD-u: „Treba nam Disneyjeva princeza koja je učinila abortus“

Podružnica Pllaned Parenthooda u Pennsylvania objavila je na svojem Twitter profilu status vezi produkcije crtanih filmova Walta Disneyja.

“Treba nam Disneyjeva princeza koja je učinila abortus. Treba nam Disneyjeva princeza koja je pro-choice (…) Treba nam Disneyjeva princeza koja je trans.”, donosi Prolife.hr.

disney-princeze-abortus.jpg

Bili su to neki od prohtjeva podružnice ovog giganta smrti nerođene djece koji je prije pet godina raskrinkan kao organizacija koja nezakonito posluje: prima rasistički motivirane donacije za ubijanje afroameričke djece, abortira djecu nakon zakonitog roka radi što veće kvalitete tkiva i što bolje prodaje na tržištu organima, surađuje sa prostitucijom koja im omogućuje redovit prihod od abortusa, izvršava spolno selektivne abortuse (ubijanje djece s neželjenim spolom), abortira djecu mlađim maljetnicama, lažu o ozljedama tijekom abortusa, ostavljaju nerođene koje prežive abortus da umru.

Nakon brojnih negativnih komentara, među kojima se nalazio i onaj koji je poručivao da su crtani filmovi namijenjeni djeci, a ne odraslima, objava je uklonjena. Ipak, trag o objavi arhiviran je, a PP je i sam priznao da je obrisao objavu.

Ravnateljica organizacije Melissa Reed kazala je da su se “uključili u raspravu o vrsti princeze koju ljudi žele vidjeti u pokušaju da se stavi naglasak na važnost priča koje se suočavaju sa stigmom i koje prečesto bivaju neispričane”.

No, odlučili su, kako reče, da zbog “neadekvatnog načina doticanja ove ozbiljne teme”, uklone objavu.

Podatci Planned Parenthooda pokazuju da godišnje u Americi ubiju više od 327 000 nerođene djece.