„Budite oprezni, budite vrlo oprezni – ono što se dogodilo ovdje doći će k vama.”

„Bojim se da se približavamo situaciji koja podsjeća na tragičnu sudbinu kršćanstva sjeverne Afrike u ranim danima Islama”, upozorio je prije nekoliko godina luteranski biskup, Jobst Schoene.

U ta davna vremena su nam Alžir i Tunis, potpuno kršćanski, dali velike mislioce poput Tertulijana i Augustina. Dva stoljeća kasnije, kršćanstvo je nestalo, a zamijenila ga je arapsko-islamska civilizacija, prenosi quovadiscroatia.

Susreće li se Europa danas s istom sudbinom?

Na Bliskom istoku, zbog islamskog ekstremizma, „u Iraku je kršćanstvo skoro pa nestalo”; dok je u Europi- kršćanstvo počinilo samoubojstvo.

U roku od 20 godina, diljem svijeta muslimanke će roditi više beba nego kršćanke. To je samo najnoviji znak brzog rasta koji će Islam učiniti najbrojnijom svjetskom religijom do kraja stoljeća, navodi se u novom istraživanju koje je objavio Pew Research Center.

U međuvremenu, „Kršćanstvo u Europi doslovno umire”, rekao je Conrad Hackett, koji je vodio istraživanja za Pew. Prema njihovom izvješću, između 2010. i 2015. godine, muslimansko stanovništvo se povećalo za više od 150 milijuna- na 1,8 milijardu.

Koliko je Europa „izgubila” kršćana?

Između 2010. i 2015. godine, „broj umrlih je prestigao broj rođenih za gotovo 6 milijuna samo tijekom ovog kratkog razdoblja”.

Ovim tempom, kršćanstvo bi moglo nestati u Europi.

Postoje jasni obrasci koje prate ove demografske trendove, gdje se broj vjernika koji pohađaju crkvu dramatično smanjuje, župe se zatvaraju, a da ne govorimo o sve manjem broju svećenika.

Zbog ovih trendova jasno je zašto islamski lideri, poput turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, žele povesti demografski rat protiv Europe. „Imajte petero, a ne samo troje djece”, poručio je Erdogan muslimanima na starom kontinentu. „Vi ste budućnost Europe”. Ovaj plan se u islamu zove Hijra: širenje islama pomoću migracija, na temelju Muhamedovog bijega iz Meke u Medinu 622. godine.

Otac Benedikt Kiely, katolički svećenik koji je osnovao nasarean.org kako bi pomagao progonjenim kršćanima na Bliskom istoku, nedavno je sreo jednog starog svećenika, također izbjeglicu, koji ga je tad zgrabio za ruku i rekao na arapskom: Budite oprezni, budite vrlo oprezni – što se dogodilo ovdje će doći k vama.

Kao što su nas na Cvjetnicu napadi na dvije koptske kršćanske crkve u Egiptu podsjetili- rat do istrebljenja koji se vodi protiv kršćana na Bliskom istoku je vrlo realan.

Kanadski filozof Mathieu Bock-Côte piše za Le Figaro:

Zapadni svijet je odavno navikao na progone kršćana na Bliskom istoku, kao da im je loše stanje jednostavno suđeno i treba biti prihvaćeno. Zar ne bi problem bliskoistočnih kršćana trebao u    potpunosti razbuditi europsku civilizaciju da osvijesti temelje svog identiteta? Zar mi u Europi i na Zapadu ne bi trebali reći kako su ti napadi također usmjereni i protiv nas?

„Materinski jezik Europe je kršćanstvo, rekao je veliki njemački pisac Johann Wolfgang von Goethe – No, sada je Goetheov „materinski jezik” u Europi sveden na jedva čujno šaputanje. Umjesto toga, može se čuti „jezik islama” koji je glasniji iz godine u godinu.

Giulio Meotti, urednik u talijanskom dnevniku Il Foglio