Sadržaj s oznakom: Islamizacija

Monsinjor Mauro Longhi, čovjek od povjerenja Ivana Pavla II., održao je predavanje (ne znajući da će biti snimljeno i njegov sadržaj stavljen na Internet), u kojem je spominjao mnoge osobne priče i anegdote iz kojih je vidljiva vjera pape Ivana Pavla II. i snaga koju pripisuje osobnoj molitvi, a jedna se tiče vizije Europe.

Prema najnovijem izvješću o globalnom progonu koje je objavila američka organizacija Open Doors USA, svaki deveti kršćanin na svijetu živi na području ili kulturi u kojoj je kršćanstvo ilegalno, zabranjeno ili kažnjivo.

Tijekom prošlog tjedna iranske vlasti su uhitile više od 100 kršćana prije Božića kao dio vladinog pokreta protiv onih koji su napustili islam kako bi prigrlili kršćanstvo.

Biskup Butembo – Benija, Melchisedec Sikuli Paluku, uputio je apel vlastima u Demokratskoj Republici Kongo te misiji Ujedinjenih naroda u toj zemlji

U terorističkim napadima u Indoneziji, 13. svibnja, poginulo je najmanje jedanaestero ljudi, više od četrdeset je ranjeno, a tri su crkve uništene.

Između 16 i 19 osoba ubijeno je u utorak u središnjem pojasu Nigerije nakon što su naoružani muškarci otvorili vatru u crkvi , priopćila je policija.

Posmrtni ostaci koptskih mučenika, koje su 2015. godine u Libiji ubili džihadisti povezani sa samozvanom Islamskom državom, trebali bi se kroz sljedećih nekoliko dana prenijeti u Kairo.

Nigerijski biskup rekao je kako Katolička Crkva u njegovoj zemlji počinje gubiti utjecaj u javnost djelomično i zbog pada vjere na Zapadu.

Strašno iskustvo franjevačkog svećenika Abuna Nirwane u Iraku.Abuna Nirwan je franjevački svećenik porijeklom iz Iraka, a prije nego li se zaredio studirao je medicinu.

Na povratku iz svoga posjeta Meksiku, papa Franjo, upitan o zalaganju D. Trumpa, kandidata za idućeg predsjednika SAD-a, da na granici s Meksikom sagradi visok zid kako bi spriječio meksičke imigrante da uđu u SAD, rekao je: „Tko gradi više zidova nego mostova, taj nije krš­ćanin.”

Otac John Higgins, župnik u Kaliforniji zaradio je zabranu pristupa Facebooku (od tjedan dana) zbog svog komentara o povijesti Islama, unatoč navodnim obećanjima Facebooka da neće cenzurirati različite poglede.

„Bojim se da se približavamo situaciji koja podsjeća na tragičnu sudbinu kršćanstva sjeverne Afrike u ranim danima Islama”, upozorio je prije nekoliko godina luteranski biskup, Jobst Schoene.