Čudesan prizor: Milijuni Poljaka molili krunicu za spasenje Poljske i svijeta na granici dugoj više od 3 tisuće kilometara

Molitvenu je inicijativu podržala i premijerka Beata Szydło, koja je na Twitteru podijelila sliku krunice i raspela.


Pogledajte kako su milijuni Poljaka molili krunicu u subotu u Poljskoj, piše book.hr. Poljski su katolici u subotu, na blagdan Gospe od ružarija organizirali molitvu za spasenje Poljske i cijeloga svijeta na granici dugoj više od tri tisuće kilometara.

Molitvena inicijativa „Krunica na granicama“ održala se na području od obale Baltičkog mora na sjeveru do planina uz južnu granicu Poljske s Češkom i Slovačkom. Organizatori tvrde da se molilo na više od četiri tisuće mjesta, a tim se činom željela obilježiti i 100. obljetnica ukazanja Djevice Marije u Fatimi.

ČUDESNO: Poljska ujedinjena u molitvi krunici na granicama

Isto tako, molitvenom se inicijativom željela obilježiti i obljetnica bitke kod Lepanta, koja se odvila u 16. stoljeću; u toj su bitci kršćani pobijedili Osmansko carstvo i tako spriječili islamizaciju Europe. Molitvenu je inicijativu podržala i premijerka Beata Szydło, koja je na Twitteru podijelila sliku krunice i raspela.

Na fotografijama ispod možete vidjeti kako su milijuni Poljaka molili krunicu u subotu u Poljskoj.