'Čudo' u bazilici Gospe od Guadalupe - utroba Djevice Marije svijetlila tijekom mise

"Apsolutno nevjerojatno. Hvala ti Bože! Imajte i ovo na umu, ova tilma (ogrtač od kojeg je nastala ikona) iz nje se mogu čuti otkucaji srca kad se postavi stetoskop na Djevičinu utrobu " objavila je uz fotografiju jedna od hodočasnica na društvenim mrežama.

Američki katolički portal Mysticpost piše kako se u srijedu tijekom mise, dogodilo čudo u nazočnosti više stotina svjedoka.

U bazilici Gospe Guadalupske, glavnom gradu Mexica, gdje se nalazi ikona Gospinog ukazanja, nakon proslave Svete Mise, hodočasnici su opazili nešto neobično te su je počeli snimati kada su svojim vlastitim očima vidjeli kako je iz slike Djevice Marije zasjala intenzivna svjetlost na mjestu gdje se nalazi trbuh.

utroba-djevice-marije-od-guadalupe.jpg

NA SLICI :Uvećana fotografija mjesta na kojem se nalazi isijavajuća svjetlost na slici Gospe od Guadalupe (photo: Mysticpost)

"Slika Djevice počela se "povlačiti" a intenzivna svjetlost počela je sjati iz njezina trbuha, ova svjetlost je imala oblik embrija. Taj se oblik podudara točno u obliku, kao i mjesto na kojem se nalazi embrij u maternici." opisali su hodočasnici ovu neobičnu pojavu.

Za ovu sliku Gospe od Guadalupe znanost je zaključila da nije naslikana ljudskom rukom a prožeta je mnoštvom duhovnih simbola kojoj se pridaje posebna dimenzija ako se čita u kontekstu Ivanove Knjige otkrivenja.

„I znamenje veliko pokaza se na nebu: Žena odjevena suncem, mjesec joj pod nogama, a na glavi vijenac od dvanaest zvijezda. Trudna viče u porođajnim bolima i mukama rađanja. No Ženi bijahu dana dva velika krila orlujska da odleti u pustinju, u svoje sklonište gdje se, sklonjena od Zmije, hrani jedno vrijeme i dva vremena i polovicu vremena.“ (Otk 12,1-2.14)

Ogrtač ove ikone krije još jednu veliku tajnu, na zvijezdama među cvijećem na haljini Djevice od Guadalupea otkrivena je rajska melodija! Stručnjaci su utvrdili da ako se povuku okomite crte iz svake točke i preko se stavi klavijatura, tada do svake crte dolazi po jedna glazbena nota, a ako se povuče vodoravna crta od gore prema dolje, a potom od dolje prema gore, dodiruje se nota koja pripada svakoj točki koja se nalazi na crti (kao u cilindru glazbene kutije). Rezultat su note i akordi u potpunoj harmoniji. Vjeruje se da je ovu melodiju čuo sveti Juan Diego kada je 9. prosinca 1531. vidio Našu Nebesku Majku.

Pojavak čudotvorne slike Gospe od Gauadalupe vezan je uz početak misionarske djelatnosti u novootkrivenom svijetu. Godine 1531. Gospa se ukazuje indijanskom obraćeniku Juanu Diegu, sa molbom da se podigne crkva u Njezinu čast na obližnjem brdu Tepeyac. Gospin će naum biti ostvaren, i urodit obraćenjem više milijuna pripadnika autohotone populacije. Kao sredstvo za ostvarenje ovog čudesnog pothvata Gospa je ostavila svoj lik otisnut na tilmi (ogrtaču) – izuzetnom fenomenu koji privlači veliku pozornost. Više o tome pročitajte OVDJE