Hinduistički ekstremisti napali katoličku školu i zlostavljali časne sestre

Hinduistička djevojka počinila samoubojstvo, a roditelji okrivili za to katoličku školu koju je pohađala

Više od 200 ekstremista napalo je i znatno oštetilo katoličku školu u saveznoj državi Tamil Nadu, u Indiji, zlostavljajući nazočne časne sestre. Razlog toga napada, koji se dogodio 26. ožujka, bilo je samoubojstvo 15-godišnje hinduističke djevojke, učenice te škole. Otac Arputharaj, tajnik nadbiskupije Pondicherry-Cuddalore, rekao je za katoličku tiskovnu agenciju FIDES da je skupina stanovnika jednog sela i nekih militanata stigla 26. ožujka u 9 sati i napala osnovnu katoličku školu u Chinnasalemu koju je pohađala i ta djevojka.

Djevojka si je 25. ožujka oduzela život u svojem selu Kallakurichi, blizu Chinnasalema. Roditelji su obavijestili policiju. Čini se da je djevojka pred svojim školskim kolegicama izjavila da se boji, jer nije dobro obavila školske ispite, te da će je zato roditelji ukoriti. Srditi djevojčini roditelji i članovi jedne hinduističke ekstremističke skupine otišli su u školu i napali časne sestre franjevke od Bezgrešnog Srca Marijina, te ih zlostavljali. Četiri sestre i dva člana školskog osoblja primljeni su u bolnicu, rekla je za agenciju FIDES sestra Asir, provincijalna poglavarica Sestara franjevki od Bezgrešnog Srca Marijina.

Škola se nalazi u blizini policijske postaje, no do sada njezini djelatnici ništa nisu poduzeli. Osnovan je odbor odvjetnika i svećenika koji će proučiti to pitanje. Čini se da su roditelji tražili novac od časnih sestara kao oblik nadoknade, te budući da nisu bili zadovoljni, pozvali su hinduističke militante. Provincijalna poglavarica Asir traži od policije da ubrza istragu. Mjesna je Crkva pak spremna organizirati prosvjede kako napad ne bi ostao nekažnjen – izvijestila je katolička tiskovna agencija FIDES.

Označeno u