Još jedna europska država upravo je zadala razoran udarac transrodnom pokretu

Norveška se pridružuje Finskoj, Švedskoj i Ujedinjenom Kraljevstvu u osuđivanju blokatora puberteta, unakrsnih spolnih hormona i operacija 'promjene spola' za maloljetnike koji su zbunjeni oko svog spola.

Norveški zdravstveni istražni odbor (NHIB) objavio je izvještaj u kojem tvrde da takozvani “afirmativni model skrbi“ za maloljetnike s rodnom disforijom nije potkrijepljen dokazima te savjetuje državne institucije da poduzmu korake za zabranu davanja hormona unakrsnog spola, blokatora puberteta i operacije “promjene spola“ maloljetnicima, javlja LifesiteNews.

Isti odbor je preporučio da se ovi “tretmani promjene spola“ klasificiraju kao eksperimentalni. Norveški znanstvenici u izvještaju potvrđuju da je porast broja djece koja se identificiraju kao transrodna zabrinjavajući.

U istom izvještaju znastvenici tvrde da „znanstveno utemeljena istraživanja pokazuje da se malo zna o o dugoročnim učincima medicinskih tretmana promjena spola“. Umjesto toga, Norveški zdravstveni istražni odbor preporučuje da se prikupi više podataka imajući na umu da trenutni medicinski standardi promjene spola ugrožavaju djecu, koja kasnije ne mogu promijeniti nepovratne učinke ovih tretmana. Medijska izvješća pokazuju da su nove preporuke stigle nakon što su se obitelji žalile na „sigurnost, nedostatak uključenosti roditelja i nedostatak praćenja maloljetnih pacijenata“.

U Sjedinjenim Državama, zakonodavna tijela koja donose zakone koji ograničavaju upotrebu "afirmativnog modela" trans aktivisti i ljevičarski zakonodavci osuđuju kao ekstremističku desničarsku kampanju usmjerenu na "transrodnu mladež", ali globalna scena zapravo pokazuje da zemlje poput SAD-a i Kanada sve više odskaču od medicinskih razgovora koji se vode u drugim zemljama. Norveška je tek posljednja koja je osudila promjene spola i unakrsne spolne hormone za djecu.

U rujnu 2021. više od 50 medicinskih stručnjaka, istaknutih akademika, pravnih stručnjaka, liječnika, filozofa, psihijatara, sudaca i psihoanalitičara u Francuskoj objavilo je oštro otvoreno pismo osuđujući aspekte rodne ideologije i “rodne tranzicije” kod djece. Objavljeno putem Opservatorija ideoloških diskursa o djeci i adolescentima , pismo je iznijelo njihovu zabrinutost - a međunarodni tisak ga je gotovo potpuno ignorirao.

U svibnju 2021., Društvo za rodnu medicinu temeljenu na dokazima (SEGM) izvijestilo je da bolnica Karolinksa u Stockholmu, jedna od najprestižnijih svjetskih bolnica za podučavanje, mijenja svoj pristup rodnoj disforiji, izdajući izjavu o politici definitivnog tretmana maloljetnika. odbacivanje “afirmativnog modela” i ukidanje prakse propisivanja blokatora puberteta i hormona križnog spola maloljetnicima. Biden i Trudeau one koji se protive ovim stvarima nazivaju ekstremistima — ne spominju da se švedski liječnici slažu s tim.

I Finci su očito desničarski radikali. Finske medicinske smjernicesada razlikuju rodnu disforiju koja se rano javlja kod djece i spolnu pojavu kod adolescenata, priznajući da određena rodna zbunjenost ili istraživanje mogu biti prirodni dio odrastanja i gotovo u potpunosti zabranjuju medicinsku intervenciju sve dok se "identitet i razvoj osobnosti ne pokažu stabilnima". U međuvremenu, psihoterapija se preporučuje za rodnu disforiju, a kirurški zahvati zabranjeni su mlađima od 18 godina. Blokiranje puberteta također se smatra eksplicitno eksperimentalnim, a ako se koristi u teškim okolnostima, pacijenti se šalju u istraživačku kliniku i medicinskim stručnjacima osigurati da su "sposobni razumjeti značaj nepovratnih tretmana te dobrobiti i nedostatke povezane s doživotnom hormonskom terapijom, te da ne postoje kontraindikacije." 

UK, Francuska. Švedska. Finska. A sada Norveška. U međuvremenu, svaku raspravu o šteti koju činimo jednoj generaciji u Sjevernoj Americi osuđuju oni koji sebe nazivaju progresivnima. Čini se da će, ako progresivni političari budu htjeli, sjevernoamerička djeca biti tragično ostavljena - i kao rezultat toga pretrpjet će nepopravljive posljedice.