Kip Djevice od Guadalupe plače prave suze ili je to pak maslinovo ulje?

Ako je taj fenomen prevara, “ne znamo kako bi to fizički bilo moguće”, rekao je biskup iz Las Crucesa.

Priča o suzama (ili o maslinovom ulju) glavna je tema svih katoličkih novina u SAD-u. Suze su se pojavile na brončanoj Djevici od Guadalupe u župi koja nosi njeno ime u mjestu Hobbs, Novi Meksiko, javlja Aleteia.

Župu, koja pripada biskupiji Las Crucesa, posjetilo je mnogo hodočasnika i župljani su rekli da od svibnja primjećuju tekućinu koja curi iz očiju Djevice.

Biskup Oscar Cantú izjavio je za novine Las Cruces Sun-News da je uzorak tekućine poslan na testiranje i utvrđeno je da se radi o maslinovom ulju, točnije parfemskom maslinovom ulju.

“Neki od svjedoka rekli su da miriše na ruže stoga može biti da se radi o ulju za krštenja, krizme i ređenja koje blagoslivljam i posvećujem svake godine”, dodao je biskup Cantú.

Biskupija iz Las Crucesa, jedna od biskupija u SAD-u s najvećim postotkom katoličkih stanovnika s hispanskim podrijetlom, još uvijek istražuje porijeklo ulja.

“Ispitali smo unutrašnjost šupljeg kipa i ondje nema ničeg što tamo ne bi trebalo biti, osim paučine. Slikali smo unutrašnjost te sada to istražujemo”, rekao je biskup.

“Plodovi” suza

Biskup je dodao da je policija stupila u kontakt s proizvođačima kipa da provjere da li je neka tekućina ili vosak mogao ostati unutar kipa nakon njegove izrade. “Uvjeravali su nas da pri tom procesu nije moguće da bilo kakva tekućina ostane unutar kipa.”

Nadalje je komentirao da čak i ako je taj fenomen prevara, ne znaju kako bi to fizički bilo moguće.

“Kip je napravljen od čvrste bronce. Provjerili smo unutrašnjost i unutra nema ničega”, dodao je i rekao, “ako Crkva dođe do zaključka da se radi o čudu, treba vidjeti da li je to čudo Božje ili nekog zlog duha. Oni će donijeti odluku temeljenu na “plodu” fenomena.”

“Pročitao sam većinu pisanih svjedočanstava i zaista se radi o pričama nevjerojatne vjere, o ljudima koji su imali težak život i koji su duhovnu utjehu našli u činjenici da je Marija uz nas u našim suzama”, rekao je biskup Cantú.

“Često pomislim i na mnoge suze koje sam prolio za siromašne ljude koji nam dolaze, bježeći da spase vlastiti život, na suze djece koja su odvojena od svojih roditelja… Mnogo je razloga zbog kojih plačemo i Bog je uz nas u tim trenutcima.”

U izvještaj su dodana i svjedočanstva vjernika koji su bili prisutni u vrijeme kada je Djevica zaplakala te će se istražiti zajedno sa slikom unutrašnjosti kipa i rezultatima testiranja tekućine.

Pogledajte i VIDEO:

preveo i priredio medjugorje-info.com/Aleteia