„Krv mučenika sjeme je novih kršćana!" Brutalno pretukao suprugu jer se s islama preobratila na kršćanstvo

Etiopljanku Habib Ibrahim, koja se preobratila s islama na kršćanstvo, muž je teško pretukao – toliko da je bila hospitalizirana.

Habiba Ibrahim, koja ima troje djece, preobratila se 2. kolovoza u svojem gradu – Bokulo Boma, koji se nalazi u blizini granice s Kenijom, izvijestio je Morning Star News.

Njezin suprug je to saznao nakon šest tjedana, te ju je, vrativši se s molitve u džamiji, brutalno pretukao.

“Zaključao me u kuću i počeo me tući palicama. Ubrzo je došao susjed koji me spasio od gnjeva supruga”, rekla je Habiba za Morning Star News.

Zadobila je ozljede glave i mnogo masnica, a sada traži utočište u nekom drugom mjestu za sebe i djecu.

Od 100 milijuna stanovnika Etopije, 20 posto su evangelici, 40 posto su pravoslavne vjeroispovijesti, a više od 30 posto su muslimani.

Humanitarna organizacija Release international poručila je kako su Ibrahima i njezina obitelj napustili sve kako bi slijedili Isusa.

“Za većinu nas je uzbudljivo novo putovanje u životu kada postanemo kršćani. Za mnogu našu braću i sestara diljem svijeta, međutim, to je trenutak kad počnu nevolje”.

Na Bliskom istoku i u Africi se odvija etničko čišćenje kršćana, a mediji šute o tome

Međunarodna organizacija za ljudska prava Open Doors rangirala je Etiopiju na 18. mjesto zemalja koje vrše progone.

“Iako je Etiopija tradicionalno pravoslavna zemlja, kršćani postaju sve ranjiviji kako islamski ekstremizam raste”, istaknuli su iz organizacije Open Doors dodavši: “Kršćani su maltretirani, zabranjen im je pristup komunalnim resursima i nasilno su napadani, posebno u područjima gdje muslimani čine većinu”.

Izbjegle kršćane u njemačkim kampovima muče fundamentalisti od kojih su pobjegli

Vjerska “sloboda” U Sjevernoj Koreji: Više od 100.000 ljudi muče u radnim logorima.