Nakon izvođenja više od 1000 pobačaja, ginekolog je doživio nešto što ga je potpuno promijenilo

Ono što je vidio promijenilo mu je život...

Nakon izvođenja gotovo 1200 pobačaja u prvom i drugom tromjesečju, ginekolog i bivši aborcionist Anthony Levatino doživio je nešto što je promijenilo njegov pogled na pobačaj.

U televizijskom intervjuu, Levatino je podijelio što ga je nagnalo da se okrene od pobačaja i pridruži pokretu za-život.

Levatino i njegova supruga su počeli pokušavati začeti još u 80.-ima, a nakon brojnih neuspjeha odlučili su posvojiti.

Levatino – koji je ujedno glumio aborcionista u nedavnom filmu Unplanned – našao se između dvije različite pozicije – bio je aborcionist, a ujedno je htio posvojiti dijete.

Rekao je da mu je bilo grozno pomisliti kako je dolazio raditi gdje je morao ubijati nerođene bebe, a kada bi došao kući samo je razmišljao o tome da želi imati bebu. Levatino se čak prisjeća da mu je tijekom tog vremena došla želja da samo ponese jednu bebu s posla i da se brine za nju.

Pojavila su se mnoga pitanja u njegovoj glavi, a ujedno je sa suprugom posvojio svoju kćer Heather – nekoliko mjeseci kasnije njegova supruga je zatrudnjela sa dječakom te su se njegove brige lagano smanjile.

Nakon šest godina njegova kćer Heather tragično je preminula, a sva su se pitanja vratila.

Levatino je rekao: „Naša kćer, Heather, koju smo posvojili, je bila 2 mjeseca od svog šestog rođendana kada ju je udario i ubio automobil ispred naše kuće.“

Smrt kćeri mu je bila još svježa u srcu kada se vratio na posao. Na rasporedu mu je bilo izvođenje pobačaja. Prisjeća se da mu je pozlilo tijekom tog zahvata, ali je znao da ga treba dovršiti jer da je stao na pola puta, život pacijenta bio bi ugrožen.

Rekao je: „Završio sam pobačaj – prvi put u mojoj karijeri, nakon toliko godina i pobačaja, pogledao sam u to maleno mrtvo biće…. Nisam osjećao ponos prema pravu izbora i nisam vidio kako sam ja dobar ginekolog jer sam pomagao riješiti nečiji problem.“

„Nisam vidio ni 800 dolara koje sam zaradio u 15 minuta. Mogao sam vidjeti samo nečiju kćer ili sina“, dodao je.

Nakon što je izgubio svoju kćer, Levatino je uvidio vrijednost života te je počeo na pobačaj gledati kao na legalizirano ubojstvo nečijeg djeteta. Nekoliko mjeseci nakon toga Levatino je napustio taj posao.

Rekao je: „Jednom kada shvatite da je ubojstvo djeteta veličine vašeg dlana pogrešno, tada ne treba dugo da shvatite da je to zapravo nečije dijete, bez obzira koliko veliko.“

Levatino i njegova supruga sada aktivno sudjeluju u udrugama za-život. Čak ga možete vidjeti u ulozi ginekologa u filmu Unplanned koji je izazvao buru na javnoj sceni a pokušavaju ga cenzurirati sa svih strana. Pušta u određenim kinima, a u većini je zabranjen.

Taj film govori o istinitoj priči Abby Johnson, bivše radnice u centru za pobačaj koja je napustila svoj prijašnji život nakon što je svjedočila pobačaju u klinici.

Izvor:novizivot.net