NEZAPAMĆENI SLUČAJ U POVIJESTI MEDICINE: Beba preživjela abortus!

Britanka Vicky Harper (24) saznala je da je treći put trudna, pa je zbog loše materijalne situacije odlučila abortirati dijete.

Već ima dvoje djece – Rossa (2) i Laylu (5), i nalazi se u vrlo teškoj materijalnoj situaciji tako da u tom trenutku nije bila spremna za treće dijete.– To je bila najteža odluka ikada za mene. Djecu volim najviše na svijetu, oni su moje blago, ali tada nisam imala snage za treće – ispričala je Vicky koja živi na sjeveru Škotske.

Otac njene djece je mlađahni Keenan McIvor (19) koji je po zanimanju stolar i nažalost ne zarađuje mnogo novca. On joj je tada rekao da mora sama da odluči šta će uraditi, te da će je podržati u svemu. Tada je Vicky odlučila otići na kirurški prekid trudnoće, koji je trebalo da uz pomoć vakuuma ukloni plod.

– Keenan je išao sa mnom kod liječnika. Držao me je za ruku. Malo sam plakala, ali znali smo oboje da je to najbolje rješenje – objasnila je ona.

Kako je ispričala, još istog dana shvatila je da nešto nije u redu.

– I dalje sam bila umorna i imala vrtoglavicu, a dva puta sam se prije toga porađala i znam tačno kako sve to izgleda – rekla je Vicky.

Zato je kod kuće napravila test na trudnoću i on je bio pozitivan. Liječnik joj je rekao da je moguće da su neki trudnički hormoni i dalje u njenom tijelu, te da nema razloga da brine.

– Poslije toga menstruaciju nisam dobila dva mjeseca, i bila sam sigurna da je beba i dalje tu – priznala je.

Devet tjedana nakon neuspjelog abortusa napravili su joj ultrazvuk, koji je jasno pokazivao da je trudna. Ponovni abortus nije bio moguć jer se nalazila u 16. tjednu trudnoće.
Tada je odlulčila roditi bebu. Početkom ožujka, Vicky je na svijet donijela predivnog dječačića Jacka koji je potpuno zdrav.

– On je posebno dijete. Mnogo ga volim. Ispričat ću mu sve ovo kada bude dovoljno odrastao da shvati zašto sam željela tako postupiti. Sada sam sretna što je preživio, a volim ga više nego što sam ikada mislila da ću nekoga voljeti – dodala je Britanka.

Hvala Gospodinu što je, unatoč strašnoj majčinoj odluci, sačuvao još jedan dragocjeni život!

Označeno u