Po zagovoru sveca, slijepa majke troje djece čudesno progledala

Samo u prva tri mjeseca nakon smrti oca Charbela zabilježeno je 350 ozdravljenja po njegovu zagovoru (1828.-1898.) Uslišanja se redaju na tisuće, posebno je taj broj zabilježen kod Charbelovog groba. Velika je milost što njegov grob posjećuju i časte ne samo kršćani već i muslimani. Do dana današnjeg čuda po zagovoru ovog sveca iz Crkve Maronita ne prestaju se redati. Jedno o d novijih je izliječenje Dafne Gutierrez od sljepoće koje liječnici ne mogu objasniti  a vid joj je posve povraćen nakon što se molila Sv. Charbelu Makhloufu iz Libanona.

Dok je Dafne Gutierrez, 30-godišnja slijepa majka troje djece, stajala ispred svećenika koji ju je blagoslivljao, osjećala je kako joj netko stoji s njezine desne strane. Obitelj joj je kasnije rekla kako je svećenik bio s njezine lijeve strane.

zena-iz-arizone.jpg

“Netko na mojoj desnoj strani me dodirnuo,” rekla je svojoj šogorici koja je odgovorila, “Ali nitko nije bio blizu tebe.”

“Sve od tog trenutka sam osjećala kako je nešto drugačije u mom tijelu,” rekla je Gutierrez u intervjuu ovog ponedjeljka.

Jedne subote sredinom siječnja, posjetila je maronitsku katoličku crkvu Sv. Josipa u Phoenixu, kako bi otišla na štovanje relikvija Sv. Charbel Makhloufa, koje su bile izložene vjernicima u 36 župa diljem Sjedinjenih Država. Tijekom dana koji su uslijedili, njezin muž je primijetio kako se nešto neobično događa s njegovom suprugom. Upitao ju je što joj je, “Činiš se drugačija,” rekao joj je.

Prije zore u ponedjeljak jutro, požalila mu se kako ima osjećaj da joj gore oči. Muž je u sobi osjetio smrad koji je sličio izgaranju mesa.

Probala je otvoriti oči, “Nisam mogla jasno vidjeti, ali sam vidjela obrise sjena. Rekla sam mu, ‘Vidim te,’” prisjećala se ona.

Gutierrez je živjela s poremećajem gubitka vida Arnold Chiari od svoje trinaeste godine. Prije dvije godine, izgubila je vid u svom lijevom oku, a onda prošle godine u desnom. Liječnici su joj ugradili premosnicu kako bi tlak popustio, no taj pokušaj nije uspio. Imala je glavobolje, zujanje u ušima, povraćanje, nesvjestice i napade. Odobrili su joj odlazak u ustanovu za skrb, jer se više nije mogla brinuti o svojoj djeci. Njezina šogorica je čula kako dolaze relikvije Sv. Charbela koji je već ranije izliječio slijepog dječaka iz Meksika. Gutierrez, koja nje bila ni maronit, a ni Libanonka, nego žena vjere, samo je molila za njegov zagovor. Taj svetac je učinio tolika čuda ozdravljenja sve od svoje smrti 1898 godine.

Ne samo da joj se vid povratio, nego je vid bio vraćen na razinu 20/20, posvjedočila je dr. Anne Borik, jedna od nekoliko liječnica koje su pregledale Gutierrez. “Tlak u njezinom mozgu je došao do točke gdje je uzrokovao oštećenje optičkog živca. Nakon što se to dogodilo, optički živac je izgledao posve normalno, bez tragova oštećenja ili atrofije,” rekla je u intervjuu i dodala “U medicinskoj literaturi ne postoji nikakav dokaz da se ikada ranije dogodilo nešto kao ovo sada.”

Rekla je kako dugotrajno oštećeni optički živac koji uzrokuje sljepoću “ne može tek tako u samo dva dana poprimiti normalan izgled uz potpuni povratak vida.” Prema tvrdnjama medicinskog odbora, čiji je i sama bila član, rekla je, “Za ovo što se dogodilo nemamo nikakvo medicinsko objašnjenje te stoga vjerujemo kako je ovo bilo čudesno ozdravljenje po zagovoru Sv. Charbela.”

“Bog mi je povratio vid s razlogom,” rekla je Gutierrez. “Želim pomagati drugima, svjedočim o ovome kad god mogu,jer je bitno da ljudi znaju kako Bog postoji i kako nas uslišava. Ljudima kažem, ‘Nemojte gubiti vjeru. Najvažnija od svega je ispovijed koja nam donosi ozdravljenje.’

MOLITVA SVETOM ŠARBELU

Bože, Ti si Svetog Šarbela, redovnika i pustinjaka, neizmjerno svetog i slavljenog u Svojim Svecima, nadahnuo da živi i umre na putu Isusa Krista, i dao mu snagu da se povuče iz svijeta i da u svojem pustinjskom prebivalištu postigne vrhunac redovničkih kreposti: siromaštvo, poslušnost i čistoću. Usrdno Te molimo da i nama daruješ milost, da Te po njegovom primjeru ljubimo kao što Te je on ljubio i da Ti služimo kao što Ti je on služio. Svemogući Bože, Ti si brojnim čudesima i milostima pokazao kolika je moć zagovora Svetog Šarbela, pa Te usrdno molimo da nam po njegovom zagovoru daruješ milost (……). Amen.

Očenaš ... Zdravo Marijo ... Slava Ocu ... Sveti Šarbele, moli za nas!

aleteia.org/preveo i obradio:medjugorje-info.com